Skocz do zawartości

318i M43B18 4L30-E AUTOMAT WYMIANA SKRZYNI

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
Witam proszę serdecznie o pomoc mam dwie sztuki E36 M43B18 touring w automacie 4 biegowy 4L30-E jedna po dachowaniu w której skrzynia chodziła idealnie, że po dachowaniu nie opłacało się robić kupiłem druga z uszkodzoną skrzynia(przechodziła w tryb awaryjny do 3biegu) więc z tej po dachowaniu przelozylem skrzynie do drugiej i nie działa wstecz do przodu ciągnie i przestaje jechać? Pytanie dlaczego? Co jeszcze trzeba przełożyć? Żeby skrzynia chodziła poprawnie jak w tej po dachowaniu chodziła idealnie. Edytowane przez Krzysiekbukowy
Opublikowano (edytowane)
Witam dziękuję za odpowiedź dziś zmieniliśmy przepływke i przepustnice ogólnie ten element gdzie jest emblemat bmw nie wiem jak się nazywa polecił nam w serwisie od automatów jak zadzwoniliśmy i opisaliśmy problem po zmianie skrzynia zaczęła działać normalnie płynnie kick down działa. Pytanie jaki wpływ mają te elementy przy automatycznej skrzyni? Dodam że komputera nie przekładałem, a problem został rozwiązany. Może ktoś wyjaśnić co za wpływ mają te elementy na automatyczną skrzynie? Edytowane przez Krzysiekbukowy
Opublikowano
Ten element z emblematem kolektor ssący wymienilismy całość czyli (kolektor ssący, przepustnice, przeplywke) z tej po dachowaniu. I automat pracuje normalnie. Pytanie który z tych elementów miał wpływ na to żeby skrzynia zaczęła prawidłowo pracować?
  • 2 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano
Dokładnie później zorientowałem się, że należało wraz ze skrzynia przełożyć komputer skrzyni i nie trzeba było by zmieniać przepływki itd, no ale człowiek się uczy na błędach.