Skocz do zawartości

E36 318i/97r centralka CARPROTECT BX 10

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam w swoim aucie centralkę centralnego zamka Carprotect BX 10 z której wychodzi jeden (brązowy) kabelek do podłączenia pod kierunki żeby mrugały podczas zamykania i otwierania auta wiem że z boku pod plastikowym podnóżkiem jest złącze wielopinowe w którym są dwa przewody od kierunków problem w tym że nie można połączyć dwóch kabli z jednym z centralki bo wiadomo zawsze zadziałają razem. Moje pytanie jest takie ,gdzie można się podpiąć tym jednym przewodem żeby działały wszystkie kierunki przy zam. czy otwier. a nie kolidowało to z przełączaniem kierunkowskazów (prawo-lewo) przy kierownicy żeby działały pojedynczo. pozdrawiam.....
Opublikowano

da się to zrobić z jednego kabla ale potrzebowalbys diody prostownicze :) one puszczają prąd w jedną stronę.

Rozdzielasz kabel z tego alarmu na 2 kable i za pomocą diody wpinasz się w jeden kierunek i za pomocą kolejnej diody w drugi kabel od kierunków. Diody puszczą prad z jednego kabla na oba kierunki ale jak zapalisz kierunek jeden to prąd po tym kablu nie poleci do drugiego :) rzeźba ale można.

możesz jeszcze podpiąć się pod kabel od awaryjnych :) zawsze oba migają. Najwyzej podczas zamykania mignie ci guzik razem z kierunkami.

szukam