Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
Panowie, mam prośbę czy ktoś może odblokowywał awaryjnie automatyczną skrzynie biegów? Chodzi mi o to jak to się robi? Auto ma uszkodzone przednie lewe zawieszenie. Znalazłem w ETK rysunek tego mechanizmu i teraz pytanie , czy jego się wkręca czy jak? https://pl.bmwautoparts.net/pl/katalog/czesci/24_1145/0/54962. Edytowane przez malizna1
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ale w czym chcesz odblokować? co to za model? "nie powiem"?

Zmień tytuł tematu

Napisz powód dlaczego jest zablokowana -czy było holowanie ,albo sama się zablokowała?

"Teoria jest wtedy, kiedy wiemy wszystko, a nic nie działa! Praktyka jest wtedy, kiedy wszystko działa, a nikt nie wie dlaczego"
Opublikowano
Ale w czym chcesz odblokować? co to za model? "nie powiem"?

Zmień tytuł tematu

Napisz powód dlaczego jest zablokowana -czy było holowanie ,albo sama się zablokowała?

Niezrozumiales kolegi,samochod ma uszkodzone zawieszenie i chca go prawdopodobnie holowac,dlatego potrzebuje odblokowac skrzynie czyli po chlopsku mowiac wrzucic na "LUZ"

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Przypadkiem w F10 nie macie w menu instrukcji obsługi ???

Widziałem u kolegi F11 w menu instrukcje wymiany źarówek ,uzupełniania płynów itp. z zdjęciami i filmikami - myśle źe jest instrukcja jak przygotować auto do holowania czyli zablokować skrzynie .

"Teoria jest wtedy, kiedy wiemy wszystko, a nic nie działa! Praktyka jest wtedy, kiedy wszystko działa, a nikt nie wie dlaczego"
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
myśle źe jest instrukcja jak przygotować auto do holowania czyli zablokować skrzynie .

Jest, cytuję:

"Tego samochodu nie wolno holować. Dlatego w razie awarii należy skontaktować się z Serwisem."

:mrgreen: