Skocz do zawartości

318i Przygasa / Gaśnie przy hamowaniu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam od kąt kupiłem samochód zauważyłem że, czasami podczas hamowania obroty spadają strasznie nisko poniżej 500 jednak zaraz wracało do normy i git, znajomy mówił że to może być wina sprzęgła że już się nie rozłącza czy coś w ten design, Jakiś czas temu wymieniłem cały silni kw bmw też na 1.8 wraz ze sprzęgłem i skrzynią i co się okazuje? Problem dalej występuje jednak kilka dni temu podczas hamowania auto po prostu mi zgasło, a teraz jak wracałem z pracy to obroty spadały tak nisko że już go gasiło [zaczęła mrugać kontrolka akumulatora] Jak myślicie co może być tego przyczyną, zaznaczam że nie dzieje się to cały czas tylko np przez 10 min a potem mogę jeździć do woli, temp też nie ma znaczenia bo nie raz robi tak zaraz po odpaleniu [na zimnym] a nie raz po 2 godzinach jazdy jak już jest zagrzany, bardzo proszę o jakąś pomoc bo nie widzi mi się znowu oddawanie auta na kilka dni do mechanika :D
Opublikowano
może silniczek krokowy który odpowiada za trzymanie wolnych obrotów ?

Zdaje mi się że ta część była zakładana wraz z nowym silnikiem [silnik miałem z pełnym osprzętem] i coś mi się wydaje że we dwóch silnikach taka usterka to raczej mało prawdopodobne.

po 2 silnik był dokładnie testowany bo to brałem od firmy co zajmowała się sprzedażą takich zespołów i dali mi na to 6 mies gwarancji

Opublikowano
Jeśli tak to albo aku śmietnik albo pompa paliwa, skoro kompletny motor wleciał to nie ma innych opcji :), podmień aku i sprawdź.
Opublikowano
Jeśli tak to albo aku śmietnik albo pompa paliwa, skoro kompletny motor wleciał to nie ma innych opcji :), podmień aku i sprawdź.

Akumulator nówka sztuka :)

Sprawdź podcisnienia przy serwie

A w jaki sposób mogę to zrobić? Bo w sprawach takich od silnika to ja nie bardzo :)

Opublikowano
nie ubywa płynu hamulcowego?

Nic auto hamuje jak żyleta ma nowe hamulce przód/tył.