Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
:| Witam wiem że trochę było pisane o szyberkach w e36 ale ja mam taki problem typu kiedy odkręcam (manual) do pewnego momentu idzie odsuwa się chowając pod dach nagle czuć opór i korbka tak jakby przeskakiwała na ząbkach :? Kręcąc dalej rysuje mi całą powłokę lakierniczą więc nawet nie probuję dalej. i CO jeszcze nawet w pozycji zamkniętej wygląda to w ten sposób że jedna strona jest wyżej a druga niżej. Od czego zacząć co najpierw sprawdzić co mogło paść :mad2: POZDRAWIAM
Opublikowano
Ustaw korbke w miejsce zamkniete,wykrec korbke,ustaw szyber tak zeby byl prosto(tylko nie naciskaj na lakierowany blat bo wszystko polamiesz,najlepiej od srodka),wkrec korbke i powinno byc OK.Jesli dalej bedzie CI przeskakiwac to masz zebatke wyjechana :(
Opublikowano
I spróbowałem i...... :| zębatka ok okazało się żę jakiś wcześniejszy idiota :zlosc: zrobił najprawdopodobnie tak jak napisałeś na siłe pchnął szyber w dół i pękło to cięgiełko tzn jedno z nich to które przesuwa sie po szynie, NIe wiele mogłem zrobić wyrównałem szyber i tak zostawiłem. Czuje że czeka mnie wydatek spory chcąc to naprawić. POZDRAWIAM :hand:
Opublikowano
Spróbuje najpierw zobaczyć u kolegi z rozbitego auta :wink: może akurat to coś się uratowało całe. Ale zobaczę w ASO DZIĘKI POZDRAWIAM :hand: