Skocz do zawartości

m52b25 brak mocy, trzęsie silnikiem, strzela

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, mam problem z moją beemką, otóż niedawno temu robilem przekladke z m52b20 na b25 i jest lepiej niz bylo i to sporo jezeli chodzi o osiągi ale niedawno temu to się zmieniło, zaczęło jej brakować mocy (chociaż czasmi odczówam powera :twisted: ), słychac wystrzały zarówno z kolektorów jak i z wydechu, oraz niesamowicie trzęsie silnikiem ten objaw wystepuje czasami chwile trzesie pozniej przestaje itd, obroty trzymają sie na ok 500 i gdy delikatne wcisnę pedał gazu do 800 jest o wiele lepiej, silnik nie trzęsie az tak... przepływka na 90% nie działa, a jest od b20, kumpel podpowiedzial mi ze rozwaliła się przez wystrzały i zeby narazie nie zakladac nowej puki ich nie zlikwiduje gdyz nawet jeden wystrzał może ją znowu rozwalic, czy ma w tym racje ?? :?: wymieniłem swiece, oraz dwie cewki (z m50) ktore prawdopodobnie nie działały, na kompie przed tym pokazalo błąd 402 i 403 bodajże, oprócz tego nic... Dodam ze silnik nie łyka oleju i nie czuje zeby palił wiecej niż powinien. poprzedni wlasciciel silnika wymienil czujnik polozenia wałka na nowy oryginalny. Czy ktoś ma pojęcie w czym polega problem i co z tym robić?? potrzebuje konkretnej odpowiedzi gdyż zaczyna mi brakowac kasy na te naprawy ... :cry:
Opublikowano

to jak to jest? silnik b25 a dolot powietrza i przepływka od b20?

czy ten silnik jest M52 czy M50b25? czy obydwa są z Vanosem?

i jak z kompem czy został od b20?

przepływka musi być sprawna,bez niej silnik nie będzie dobrze pracował

jeżeli nie zrobisz dobrej diagnozy na kompie u kogoś kto wie jak to się robi,to będziesz ładował kasę i nic z tego nie będzie

Opublikowano
to jak to jest? silnik b25 a dolot powietrza i przepływka od b20?

czy ten silnik jest M52 czy M50b25? czy obydwa są z Vanosem?

i jak z kompem czy został od b20?

przepływka musi być sprawna,bez niej silnik nie będzie dobrze pracował

jeżeli nie zrobisz dobrej diagnozy na kompie u kogoś kto wie jak to się robi,to będziesz ładował kasę i nic z tego nie będzie

Tak, silnik to m52b25 przepływka jest od m52b20 komp również, poniewaz od b25 był pocięty i nie sprawny... pewien człowiek powiedział mi ze to jest to samo raczej (chodzi o kompa) .. Mam przepływkę od m52b25 musze tylko dokupic odudowe filtra powietrza bo jest od b20 a b25 jest większy i nie pasuje, tylko pytanie czy mam to napewno robic skoro cały czas są wystrzały ?? nie rozwali to jej znowu ?

Polecacie jakiegos dobrego mechanika z komputerem w warszawie lub Radomiu ??

Opublikowano

te wystrzały to coś z zapłonem,można podejrzewać,że słabo działa czujnik wału

gdybyś mógł go podmienić,poza tym brak dobrej diagnozy na kompie

trochę piracki ten swap

przepływka jest na gorący drut a nie na klapkę,więc tak od razu się nie uszkodzi a to ważny element

pomyśl o tym czujniku wału,tylko musi być simensa