Skocz do zawartości

co to jest ??(w misce olejowej)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wittam fanów BMW,

wczoraj wymieniałem olej, gdy chciałek odkrecac srube by spuscic stary zobaczyłem w misce olejowej cos przykrecone na 3 sruby i był do tego podłączony jakis czujnik (podpiete jakies przewody).Bardzo mnie to zasnanwiła, czy mozecie powiedzie mi co to jest ?? Za odpowiedzi z góry dziekuje i Pozdrawiam

BMW - bedzie sie działo !!
Opublikowano
Podejrzewam, że chodzi Ci o czujnik poziomu oleju :wink: .

http://img291.imageshack.us/img291/9725/3500ga.jpg

Pozdrawiam

Paweł

Opublikowano
hm...całkiem mozliwe pytam poniewaz znajomy zacza mi wkrecac, ze moze to byc cos na zasadzie filtra odsrodkowego tak jak w ciezarówkach np SCANIA :)
Opublikowano
hm...całkiem mozliwe pytam poniewaz znajomy zacza mi wkrecac, ze moze to byc cos na zasadzie filtra odsrodkowego tak jak w ciezarówkach np SCANIA :)

Jeżeli nawet to filtr odśrodkowy nie znajduje sie w misce olejowej.To o co pytasz to jest czujnik poziomu oleju tak jak napisał Cuba.A filtr odsrodkowy znajdziesz w fiacie 126.

Opublikowano
hehehe ;) zgadzam sie :D pytałem z ciekawosci bo w ten filtr nie wierzyłem :D dzieki za odpowiedzi chłopaki :D