Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Wyjmij baterię, udaj się do sklepu i po prostu kup. Auta z dostępem komfortowym posiadają w kluczyku zwykłą baterię, która nie ładuje się w stacyjce. Mnie to samo czeka bo zaraz po odpaleniu wyskakuje info, że bateria jest slaba.

100% pewien jesteś, że zwykła bateria?, bo jak m się kontrolka kiedys pojawiła, to po trasie 120km znikła?!

I bezprzewodowo się naladowala ?

SPRZEDAM swoje E87 123d - szczegóły na PW

Jak dbać o BMW: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=70&t=262051 . Awaryjność silników: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=70&t=221978

• Odpowiedzi 121
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

• Członkowie klubu
Opublikowano
kurw@ nie wiem :mad2: , myslałem że impulsowo może :D , ale poważnie znikła ikonka z wyswietlacza...
sprzedam Cobb access port v3 pod silnik N55
Opublikowano
Mam dostęp komfortowy i rownież myślałem że bateria się naładuje po ukazaniu kontrolki po wymianie na nową za 5 złotych problem znikł :D

Sprzedam, uchwyt ręcznego ze skóry, tylna klapa Pre-Lci Igiełka.

Człowiek nie potrzebuje gwiazdy, błyskawicy a nawet czterech pierścieni, człowiek potrzebuje dwóch nerek.

Moja ślicznota: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=158&t=211412 oceń:D

Opublikowano (edytowane)

Tak! O taki akumulatorek mi chodziło!

Czy może ktoś wyjaśnić jaka jest różnica między zwykłą bateryjką a takim akumulatorkiem? I które z nich trzeba włożyć do kluczyka bez dostępu komfortowego? Przecież to cały czas się ładuje w stacyjce chyba? Czy nie?

Teraz tak patrze na swój kluczyk i ja nie mam takiej klapki pod którą jest bateria. Ta klapka występuje chyba tylko z dostępem komfortowym - i może tam można włożyć zwykłą bateryjkę. Co natomiast ze zwykłym kluczykiem bez tej klapki i bez dostępu komfortowego?

Edytowane przez bbrys
http://www.otofotki.pl/obrazki/wqdz690429546a.GIF
Opublikowano
Tak! O taki akumulatorek mi chodziło!

Czy może ktoś wyjaśnić jaka jest różnica między zwykłą bateryjką a takim akumulatorkiem? I które z nich trzeba włożyć do kluczyka bez dostępu komfortowego? Przecież to cały czas się ładuje w stacyjce chyba? Czy nie?

Podsumowując, są dwa rodzaje kluczyków:

• bez dostępu komfortowego - kluczyk zawiera akumulatorek, który jest ładowany w trakcie pobytu w stacyjce. Akumulatorek oficjalnie nie jest wymienialny i po jego zużyciu należy wymienić cały kluczyk. Nieoficjalnie da się go wymienić zgodnie z procedurą opisaną w tym wątku.
  • z dostępem komfortowym (a.k.a system bezkluczykowy) - kluczyk zawiera jednorazową baterię CR2032, która nie jest ładowana ze stacyjki. W przypadku jej wyczerpania należy ją wymienić.

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

A ja mam dostęp komfortowy i komunikat o słabej baterii. Wymieniłem już 2 . W tym 1 varta 2 maxell.

Komunikat nie zniknął. Jakieś podpowiedzi?

czy konieczny jest jakiś reset? po wymianie zrobiłem 20 km i nic się nie zmieniło.

Opublikowano
Jeszcze teraz zgłębiłem temat i mój komunikat raczej dotyczy "dodatkowego" pilota - remote control for stationary functions. Chyba chodzi o tego od Webasto. Pytanie, czy jak on jest poza pojazdem, to czy komunikat powinien się pojawiać?
Opublikowano
Witam Panów. Czy jest możliwe, żeby w dwóch pilotach w tym samym czasie wyładowała się bateria ? Nie mam dostępu komfortowego. Oba kluczyki przestały działać, trzeba otworzyć ręcznie i odpalić da się już normalnie. Możliwe żeby przetarł się kable idące do klapy ? Posiadam kombika z 2009 roku.
Sprzedam:
Opublikowano
Witam Panów. Czy jest możliwe, żeby w dwóch pilotach w tym samym czasie wyładowała się bateria ? Nie mam dostępu komfortowego. Oba kluczyki przestały działać, trzeba otworzyć ręcznie i odpalić da się już normalnie. Możliwe żeby przetarł się kable idące do klapy ? Posiadam kombika z 2009 roku.

Równoczesna padaczka obu sugeruje problem z tymi kablami.

Opublikowano
Czy da się jakoś bezinwazyjnie dostać do tych kabli ? Chodzi mi o to, że nie chciałbym rozcinać tej gumowej izolacji.
Sprzedam:
  • 7 miesięcy temu...
Opublikowano
Witam, dziś zaświecił mi się kluczyk i bateria na wyświetlaczu E90 318i,kluczyk nierozbierany,czy ładowanie akumulatorka następuje już po włożeniu czy musi być włączony zapłon,po odpaleniu autka i przejażdżce przy kolejnym odpalaniu już tego komunikatu nie było, jest jedynie jak się wejdzie w inspekcje serwisową no i oczywiście na wyświetlaczu pojawił się trujkacik z wykrzyknikiem przy liczniku przebiegu dziennego,jak to wykasować,bo z tego co znalazłem w internecie był słaby akumulatorek w kluczyki,proszę o porady,dzięki
Opublikowano
Jak naładujesz kluczyk to samo zniknie. Może być też tak, że bateria już wyzioneła ducha. Spróbuj drugi kluczyk. I wymien baterie w pierwszym.
Opublikowano
Próbowałem drugim kluczykiem i dalej jest to samo,mam kluczyki nierozbieralne z akumulatorkami, czy wystarczy włożyć kluczyk i już jest ładowany czy muszę włączyć zapłon aby nastąpiło ładowanie akumulatorka w kluczyku?
Opublikowano
Z tego co kiedyś tam czytałem w instrukcji to podczas jazdy się ładuje ale nie jestem pewien na 100%. Kluczyk da się rozebrać zobacz sobie na yt.
Opublikowano
Tak oglądałem na yt,mam jeden pilot sfatygowany to myślę wymienić obudowę, tylko jaki tam siedzi akumulatorek (oznaczenie) i gdzie go kupić
Opublikowano
To jakaś mocniejsza plaska bateria najlepiej do zegarmistrza albo możesz spróbować na stoisku gdzie dorabiaja klucze w marketach kiedyś to widziałem tam ostatecznie bmw za baterie dużo Cię nie skasują myśle.
Opublikowano
Poczytałem i masz racje w czesci bmw jest normalna bateria CR2032 a w innych akumulator którego nie da się wymienić. Na allegro są nowe kluczyki z programowaniem za 500zł.
Opublikowano
Wielkie dzięki już wszystko to oglądałem, na allegro ceny są porównywalne z serwisem, według filmiku jest możliwość wymiany akumulatorka i dobry elektronik powinien dać sobie z tym radę,tylko taki akumulatorek można kupić na ebay s ja nie mam takiej możliwości.
Opublikowano
Ebay to jest pierwowzór naszego allegro. Zakładasz konto jak na allegro i płacisz np. przez paypal. Możesz założyć konto na Ebay.pl i masz do dyspozycji zakupy na ebay cały świat.
Opublikowano
Tak więc, konto na Ebay założone, akumulatorki kupione 2szt.za całe 9.50 euro pilot rozkrojony a że obudowa sfatykowana to wymiana na nową pozostaje tylko przelutowanie koszt 20 zł u elektronika,