Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam jak korzystać z septronica jest m/s +/- jak stoję i przesuwam lewarek wbok później dół góra to nic się nie dzieje jak tego używać ?
Opublikowano
Generalnie zasada jest taka, że jest to tryb sportowy z dodatkową możliwością ręcznej zmiany biegów +/-. W czasie jazdy na D wrzucasz lewarek w bok i na desce wyświetli się DS - od teraz silnik wyraźnie wyżej się kręci i jest dynamiczniejszy, bo jest to tryb sporotwy. Możesz także dźwignią dawać biegi góra/dół czyli +/- aby samemu decydować o biegu. By powrócić do trybu normalnego D albo włączyć R-wsteczny czy Parking to dajesz ponownie w bok w przeciwnym kierunku.
Opublikowano

Jak jadę na D i przesune go w bok na desce dalej jest D nie zmienia się na DS i jak przesuwam +/- biegi się nie zmieniają dlaczego ? Jeszcze kontrolki przy biegach się nie świecą.

Wysłane z mojego Nexus 6 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
faktycznie kable mają pękniętą otulinę ale drut wygląda na cały słabo widać bo ciężki dostęp da się jakoś to naprawić ? i czy jak dam tryb DS stojąc od razu na desce powinno się wyświetlić DS czy to działa tylko podczas jazdy ?
Opublikowano

A da się te kabelki jakoś naprawić czy muszę cały mechanizm septronic wymienić ?

Opublikowano
A da się te kabelki jakoś naprawić czy muszę cały mechanizm septronic wymienić ?

Problem rozwiązany rozebrałem to dzisiaj i 5 kablów było przerwanych polutowałem je wsadzilem w koszulki termokurczliwe i działa wszystko DS ręczne biegi i podświetlenie też temat do zamknięcia dziękuję wszystkim za pomoc.