Skocz do zawartości

BMW 5 e60 Problem przy kasowaniu insp. Oleju

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam problem w BMW e60 2.5 benzyn 2005 rok.

Przeprowadzam normalną procedure kasowania inspekcji dochodzę do momentu gdzie wyskakuje RESET wciskam ponownie przycisk..... RESET znika pokazują się kreseczki i wraca znowu do 0. Jak może być przyczyna?

Opublikowano
a czy serwis jest przekroczony i swieci sie na czerwono? jesli tak to czasami trzeba resetowac przez tool32. jest gdzies instrukcja na forum ale ja z niej korzystalem i dalej jest to samo...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Zresetuj komputer poprzez odłączenie akumulatora na noc.Wyzeruje Ci się jedynie licznik przebiegu dziennego i będziesz musiał ustawić tylko zegar.
Opublikowano
A miałeś zamknięte drzwi? Mi ostatnio też głupoty wychodziły podczas resetu. Dopiero przy zamkniętych drzwiach było ok. Nie wiem czy to zbieg okoliczności... :|
  • 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Zależy CZEGO dotyczy przekroczona inspekcja. Jeśli np. klocków hamulcowych i przy wymianie klocków nie wymieniłeś jednorazowego czujnika zużycia to nie skasujesz inspekcji póki nie wymienisz tego czujnika. U mnie tak było - czujnik był starty, nie wyświetlał komunikatu zużycia klocków ani komunikatu niesprawnego czujnika ale i tak nie dawało się skasować przekroczonej inspekcji (wymiany) klocków.