Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Tak, ja się pozbyłem. Przyczyna - rura dolotu powietrza do filtra. W między czasie wymieniony łącznik elastyczny wydechu x 2 bez skutku. U mnie ten rezonans występował przy spadku temperatury poniżej 10 stopni, co teraz wydaje się logiczne, plastik stawał się twardy. Dobrałem się do elastycznego łącznika, bo dźwięk zdawał się dochodzić z prawej strony od podłogi i to było mylące.

Pozdrawiam. Emil.

Diagnostyka. Naprawy elektroniki i elektryki. Nawigacje, mapy, język polski. Doposażenia. Specjalizacja seria E.
Opublikowano

U mnie problemem był element nr 9. Rezonans powstawał na połączeniu z obudową filtra nr 7 . Sprawę załatwiło oklejenie rury dolotu nr 9 materiałową taśmą izolacyjną w miejscu łączenia z obudową filtra.

http://imge.pl/p/11261/n/112619121063.jpg

Diagnostyka. Naprawy elektroniki i elektryki. Nawigacje, mapy, język polski. Doposażenia. Specjalizacja seria E.
  • 4 lata później...
Opublikowano

Witam Panowie. Wiem, że temat już jest stary ale czy ten dźwięk był podobny do tego który występuje u mnie?

Nagrałem filmik z wnętrza auta ponieważ tam ten dźwięk najwyraźniej słychać, szczególnie w 14 sekundzie gdy auto schodzi z obrotów i nagle zaczyna burczeć.

Filmik: