Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Problem jest taki ze cały tył w aucie wszystkie głośniki tylne nie działają :/ nie posiadam Logic 7 gdyż nie mam loga w tle na "tune" oraz wzmacniacza tego długiego na ściance bagażnika. Za to posiadam standardowe radio z CD w bagażniku zmieniarkę na 6 płyt DVD oraz odtwarzacz DVD . Posiadam na tylnej półce pod szyba głośniki gdyż odchyliłem plastik i widze ze sa niestety nie działają.

Gdy włączę radio i przełączę "fader" na tył to jest ciszaaaa jak makiem zasiał . Myślałem może ze z tylu na podłokietniku jest radio wyciszone i gra tylko na przód ale sprawdziłem dzis i gdy zwiększam głośność pokrętłem w podłokietniku to zwiększa sie ona tylko z przodu natomiast gdy podłączę słuchawki do podłokietnika to gra w słuchawkach wyśmienicie . Mysle ze może byc winny wzmacniacz tylko nie bardzo go mogę zlokalizować , przy zmieniarkach widze mała puszkę z napisałem becker 6967245 myślałem ze może to urządzenie jest wadliwe ale zmieniłem je kupiłem druga używkę która działa i nawet sie grzeje ...:) ale niestety w głośnikach z tylu nadal cisza czy ktoś może

Cos podpowiedzieć ?? Za tym becker z tylu znalazłem jeszcze videomodule hybrid drive ale to chyba nie wzmacniacz tylko tuner tv oraz znalazłem wyżej pudełko z napisem Motorola wiec domyślam sie ze to telefon.

Dzieki wielkie jesli ktoś znajdzie czas i odpowie lub podpowie co jeszcze mogę sprawdzić

Pozdrawiam

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Z tego co mi się wydaje masz uszkodzony ask - to gdzie płyta CD wchodzi koło klawiatury telefonu. Podmienić musisz na sprawny żeby sprawdzić tą teorię. W tym elemencie są 2 kości odpowiedzialne za zasilanie głośników w hifi.
Opublikowano
Ok dzieki wielkie za podpowiedz w wolnej chwili zajrzę do tego , odkryłem wczoraj ze po włączeniu radia bardzo cichutko tył zagrał i po chwili znów cisza nawet gdy dałem na maxa glosnosc i tak grało cichuteńko z tylu i przestało a może to byc jakies uszkodzenie na kablu? Którędy przechodzą kable do tylnich głośników może sie ktoś orientuje ?