Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, właśnie stałem się posiadaczem oraz użytkownikiem jakże pięknej buni e91 318d, silnik co prawda mały i z nóg nie powala, ale taki był mój cel - rodzinnie i ekonomicznie :). To tak słowem wstępu. Generalnie autko kupiłem w Niemczech i pierwszą rzeczą jaką sprawdziłem było odpalenie sobie Navi, tak po prostu, żeby być pewnym że "śmiga". I owszem, pięknie wyznaczyła trasę z drezdna do gerlitz. I na tym poprzestała, ponieważ później minąłem granicę i osobiście wyłączyłem Navi, gdyż nie miałem w komplecie płyty z polską mapą. Poszperałem w internecie i znalazłem mapy z 2016. Wypaliłem płytkę, wkładam ją do czytnika, radio się resetuje i... o dziwo płytę wczytało. Przynajmniej tak mi się wydaje, ponieważ mogę wybrać country: Poland, city: Wroclaw, no i ulicę. Dlatego mam wrażenie, że z płyty czyta bezproblemowo. Klikam w start guidance. I czar prysł. Na ekranie pojawia sie strzałka sugerująca jazdę na wprost. I nic po za tym, żadnych głosów z głośników, żadnych kilometrów, żadnego czasu przybycia, no po prostu nic. Co możecie poradzić mi w takiej sytuacji? Czy to wina pirackiej płyty? Czy może muszę jakoś skalibrować GPS? Generalnie odwiedziłem menu serwisowe czy ukryte nie wiem jak to konkretnie nazwać, wszedłem tam w zakładkę navigation i kliknąłem Clear navi data czy coś w tym stylu. Tak czy siak, jeżeli coś tym popsułem to przypominam, zanim wykonałem taki krok, to wcześniej też nie działało. Jest to Navi Business pokazująca jedynie strzałki. Z góry dziękuje za jakieś fachowe porady i pozdrawiam wszystkich użytkowników BEEMEK :D
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Na ekranie powinieneś mieć informacje o dystansie do celu i prognozowany czas dojazdu. A w Niemczech gadało? - może masz wyciszony głos - regulacja głośności jest niezależna od głośności radia. W trybie nawigacji włącz na chwilę wyciszenie i ponownie głośno wtedy pojawia się komunikat, w czasie tego komunikatu wyreguluj poziom głosu do właściwego.