Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

cześć,

zamieszczam link do porównania realnych osiągów 320i w wersji sprzed LCI (N20) z wersją LCI (B48): http://www.zeperfs.com/en/duel4353-6167.htm

W sumie jestem trochę zaskoczony, że wersja przed liftem wypada lepiej...

Co o tym myślicie? Może jest to związane z niższym spalaniem, a może po prostu z tym, że na razie jest mało realnych pomiarów wersji LCI (czyli błąd pomiaru)?

f30 320i xd automat LCI
Opublikowano

Intrygujące dane.

Moje osobiste porównanie tych silników, obu z manualem (N20 po przebiegu 90kkm, B48 na razie 8kkm) przemawia zdecydowanie na korzyść B48.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

W mojej opinii odpowiedź dotycząca zmierzonej różnicy w osiągach dla obu modeli silników jest dosyć prosta, a wynika ona najprawdopodobniej z wartości mocy i momentu dla konkretnego egzemplarza samochodu biorącego udział w testach.

I tak producent deklaruje moc 184 KM ale konkretny egzemplarz może osiągać moc np. 190 KM co będzie przekładać się na osiągi samochodu i stąd różnice. :cool2: