Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy w e90 po lifcie możliwe jest poprzez opcję „auto” ustawienie mocy nawiewu na poszczególne partie ciała? Chodzi mi o to, że gdy kliknę przycisk „auto” możliwe jest ustawienie intensywności nadmuchu tak jakby 3 poziomy nie ma natomiast możliwości zintensyfikowania tego nawiewu np. na nogi…

W instrukcji obsługi dla e90 [przed liftem] widziałem, że w idrive można zarządzać ustawieniami trybu "auto" klimatyzacji jednak w moim aucie w opcji klimatyzacja nie ma takiej możliwości - jest możliwość ustawienia jedynie timera, które to ustawienia i tak są nieaktywne...

auto z nawigacją professional i automatyczną klimatyzacją

czy ten typ tak ma czy coś u mnie jest nie tak bądź nie potrafię tego ustawić? :oops:

Opublikowano

jeśli przycisk auto jest włączony [zielona dioda jest zapalona] to jego kolejne wciśnięcie pozwala na zmianę intensywności dmuchania w 3 trybach. nie ma natomiast możliwości regulacji siły nawiewu na poszczególne części ciała...

ten temat chyba jednak jest odpowiedzią na poje pytania...

http://www.e90post.com/forums/showthread.php?t=1054385

mam tylko opcję w menu widoczną na zdjęciu z prawej strony w 1 poście tego wątku...

może, ktoś z posiadaczy e90 LCI i systemem CIC zobaczyć czy też tak to wygląda?

• 2 lata później...
Opublikowano
Panowie mam iDrive i mam trzy ustawienia nawiewu soft medium i coś tam. I na pewno jakiś czas temu miałem możliwość dodatkowo ustawienia siły nawiewu. Dzisiaj chciałem to zmienić ale nie wiem gdzie w to się wchodzi. Jedynie teraz mam te trzy ustawienia i nic więcej. Mogło się coś zepsuć?
Opublikowano
W sumie to wiele nie tracicie w LCI bez tej funkcji, bo w pre-LCI moim zdaniem ona działa słabo. Nie obserwowałem czy ma ona pamięć ustawień w trybie auto, ale bardzo w to wątpię. W trybie ręcznym, np jak wybiorę przyciskami fizycznymi na desce, tylko nawiew na nogi i na tułów, zawsze podział powietrza jest taki że na tułów praktycznie nic nie leci a na nogi z maksymalną siłą (taka też dystrybucja powietrza jest pokazana w idrive - na tułów gdzieś z połowę maksymalnej tylko), każda zmiana tej dystrybucji działa, ale tylko do momentu w którym zmieni się cokolwiek - albo włączy tryb auto, albo fizycznymi przyciskami zmieni się opcje nawiewu na dane partie ciała. Po powrocie do nawiewu tylko na tułów i nogi, dystrybucja dalej ma wartości domyślne, bez względu na to że została ona wcześniej zmieniona. Także zabawka fajna, ale za dużo klikania. Ale i tak współczuję właścicielom przedliftowego E60 gdzie fizycznych przycisków sterowania nawiewem brak.
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Mam nawigację CCC odebrana z naprawy i mam chyba nowszy soft.

Ustawienie nawiewu kierowcy zrobione a pasażer na zero więc wtedy z prawej strony nie leci powietrze? Można ustawić żeby na lewo i prawo tak samo powietrze?

Zdjęcie podglądowe

2fcad3450129.png