Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Szanowni Państwo,

mam jedno szybkie pytanie...muszę wymienić skrzynię biegów (bmw e46 320 Ci, M52) i nie mam pojęcia jak szukać żeby kupić i mieć pewność że będzie pasować. Jest tego trochę i nie wiem czy to musi być skrzynia wymontowana z tego samego modelu czy ewentualnie z diesla podejdzie a jak nie to czy może być z innej pojemności silnika, itp.

dzięki za wskazówki

pozdrawiam

Opublikowano

tez jestem po wymianie skrzyni biegów w swojej e46 320i m52tu i podobnie jak ty szukałem odpowiedzi na takie samo pytanie i teraz z doświadczenia powiem ci tylko tyle ze skrzynia pasuje z m52tu 2,0 i 2.5 oraz z m54 2,2 oraz 2,5 rożnie mi pisali wcześniej ze niby z 1,8 i 1,6 tez pasuje ale to nieprawda. 2,8 i 3,0 oraz wszystkie diesle to całkiem inne skrzynie.

możesz tez kupić z e36 2,0 i 2,5 oraz e39 tylko pamiętaj silniki 2,0 i 2,5

z tych modeli skrzynie przekładasz p&p sprzęgło itp wszystko to samo. pamiętaj od razu o wymianie uszczelniaczy wybieraka i wyjściu na wał groszowa sprawa a jak ma się już skrzynie na wierzchu to pasuje wymienić.

Opublikowano
Dzięki wielkie, szukam właśnie przekładki i nie ma tego za wiele a jak do tego dojdzie ograniczona liczba modeli to pewnie trochę potrwa zanim to znajdę. Gdzieś na forum zawieszony jest temat ze skrzyniami do e46 i link do strony na której można sprawdzić po vinie w jakich innych modelach były montowane poszczególne części ;-) a tak przy okazji...ile kosztowała Cie ta zabawa?