Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam :D

Tak jak w temacie napisałem chodzi mi o podpiecie mp3 playera pod moje radyjko. Czytałem w necie ze mozna jakos przerobic tuner AM zeby pelnil funkcje AUX, czy takie cos jest mozliwe w moim radyjku :?: a moze sa jakies inne sposoby na przerobke :?:

Opublikowano
W sumie jak bym zajzał i sie troche tym pobawił to na pewno bym cos wykombinował, ale to musiał bym sie naprawde tym zabawić :) Pozdrawiam! Aaa i na allegro są dostępne roznego rodzaju cosie ktore pozwalaja na uzytkowanie odtwarzacza mp3 bez plontaniny kablow etc.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ja dolutowałem sobie wtyczkę JACK do taśmy przesyłającej sygnał z głowicy magnetofonowej radioodtwarzacza i wtyczkę tą wpinam w MP3 Playera...

Jeszcze tylko wrzucasz pustą kasete (z wyciągniętą taśmą) i cieszysz sie muzą z MP3 w Twoich głośnikach...

POZDRO...

Opublikowano

Witam

Zaopatrz sie kasete z kabelkiem. Kasete wkladasz do magnetofonu a kabelek podlaczasz do wyjscia sluchawkowego mp3 playera i po klopocie. Tyle ze w/g mnie chamsko to wyglada. Lepiej wlutowac sie w przewody idace od glowicy a przewod z wtyczka puscic gdzies z tylu.

Pozdrawiam
Opublikowano

Podepnę się jeszcze do tematu...

Mianowicie tak jak pisałem wczesniej mam dolutowany kabelek do głowicy i wypuszczoną wtyczkę przez popielniczkę :)

Fajnie to chodzi ale.... nie wiem dlaczego, prawy kanał idzie super a lewy kanał mam znacznie wyciszony w porównaniu z prawym... :roll:

Mój znajomy też sie wpiął podobnie jak ja i ma taki sam problem z różnicą wzmocnienia kanałów lewego i prawego....

Przyznam szczerze, że jest to trochę denerwujące...

Moje radio: BMW Reverse

Może ktoś wczesniej był w takiej sytuacji i może udało mu się zniwelować "wyciszenie" lewego kanału??

Opublikowano

Panowie - Kolega ma radio Business CD - na płyty - a wy mu z kasetami wyskakujecie :D

:8)

525i 1991r. Islandgrün met.

525tds 1993r. Oxfordgrün met.

635 CSi/A 1981r. Zypresengrün met.

zielono mi .... 8)

Opublikowano

Sorki ale temat jest podobny więc postanowiłem się podpiąć...

Wszak czy to róznica podłączyć MP3 do radia z kasetą lub CD??

Chodzi przede wszystkim o to żeby wszystko grało jak należy...

:cool2: Pozdro..

Opublikowano

Jeszcze jeden patent.

Napisze dla reszty bo w bussines cd chyba nie ma wyjscia na zmieniarke.

Kupujemy zmieniarke, moze byc z uszkodzona mechanika, wazna jest elektronika ktora jest mala i mozna ja gdzis wepchnac. Wazne zeby radio komunikowalo sie ze zmieniarka. W kablu od zmieniarki wycinamy przewody ktorymi idzie dzwiek i podpinamy do mp3.

Rozwiazanie chyba najlepsze jesli chodzi o jakosc.

Zmianiarke dzialajaca na allegro wyrwiesz spokojnie za 60-90 zł a o uszkodzonej juz nie wspomne.

Ja kupilem dzialajaca na kable z dzwiekiem zalozylem wtyczka jack z przelacznikiem i teraz jak podepne kabel od mp3 to zmieniarka sie wylacza i slucham mp3 a jak chce cos z cd to poprostu odlaczam mp3.

• 2 tygodnie później...