Skocz do zawartości

[E32] falowanie obrotow na zimnym silniku po nocy np

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Jka moze byc przyczyna po zapaleniu po nocy auto chodzi 10sekund dobrze potem zaczyna falowac obroty i gdzies po 20 sekundach chodzi juz rowno cala elektryka nowa kopulka swiece i kable zawory tez swiezo ustawione 0,25 luzno.czy to moze byc czujnik temperatury ten kolo termostatu ..... silnik M30 E32 3,5litra
Opublikowano (edytowane)

Cześć. Miałem podobny problemw swoim E32 730,lecz nierówna preca silnika występowała tylko na gazie.

Pozbyłem sie problemu w dość banalny sposób.

Sprubuj regulacji reduktora gazu,jeśli masz instalacje BRC

to żaden problem.

Prawdopodobnie masz żle wyregulowaną mieszanke co sonda lambda przy nie rozgrzanym silniku po prostu wariuje.

Pozdrawiam

Zielony

Edytowane przez zielony
Opublikowano

Witam,

może masz problem z sondą Lambda.Ja po wymianie sondy zauważyłem,że silnik ma dużo mniejsze oscylacje niż na starej.

Olek

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

witam,

przejrzałem archiwa ale nie znalazlem podpowiedzi:

gdzie w Warszawie można najlepiej taką sonde sobie wymienić? (rozsypała mi sie)

pozdrawiam

Opublikowano
sonda nie działa na zimnym silniku

musi mieć odpowiednią temperaturę wię komp nie sugeruje sie jej wzkazaniami aż osiągnie odpowiednia temperaturę i zacznie działać

beemkowe sondy maja grzalki.....swoja droga takie falowanie to albo jakas nieszczelnosc w dolocie, albo problem z zabrudzonym silniczkiem krokowym albo wlasnie sonda...z reszta odwiedz speca z kompem to ci powie co jest nie tak...

Lubię BMW - od 15 lat...trochę ich ujeżdzałem

Teraz pora na AMG :D