Skocz do zawartości

Bmw 316 e36 brak zimnegonawiewu na szybe i nogi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam .Jestem tu nowy i mam problem z moim bmw 316 i .Mianowicie nie mam zimnego nawiewu na szybe i nogi ,gdy przelacze na kratki dmucha zimne .Krece pokretlem od temp. i nie reaguje .Sterowanie jest to najzwyklejsze .Dodam ze autko jest w samej benzynie bez gazu .Prosze o pomoc i z gory dziekuje .
Opublikowano
Witam .Jestem tu nowy i mam problem z moim bmw 316 i .Mianowicie nie mam zimnego nawiewu na szybe i nogi ,gdy przelacze na kratki dmucha zimne .Krece pokretlem od temp. i nie reaguje .Sterowanie jest to najzwyklejsze .Dodam ze autko jest w samej benzynie bez gazu .Prosze o pomoc i z gory dziekuje .

sprawdź wtyczkę elektrozaworu, tam lubią się kabelki połamać i wtedy nie daje zimnego powietrza właśnie na szybę lub nogi.

Opublikowano
Dzieki za podpowiedzi jutro posprawdzam .Z tego co mi wiadomo to poprzedni wlasciciel probowal zmienic elektrozawor (nie wiem po co gdy ten wyglada na nowke) ale wlasnie nie potrafil czegos ogarnac tam z tymi wtykami ;)
Opublikowano

Elektrozawor mam to samo

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Opublikowano
A co ma jego wyglad do działania?

Chodzi dobrze ,cieply nawiew daje idealnie temp. Nie skacze wiec po co wymieniac ,a ze wyglada na nowke to napisalem co zauwazylem :)

sprawdź wtyczkę która idzie do elektrozaworu, na 99% masz tam jakiś kabel uwalony/utleniony/przetarty.

Wlasnie lece sprawdzic i dam znac czy w tym tkwi problem ;) :D

Jeżeli chcesz dopisać coś jeszcze to używaj opcji edytuj.

Opublikowano

Problem jest częsty. Na innych forach pisza ze trzeba go wyjąć i rozebrać bo przestaje działać jakies osady kamien i potem nie chodzi jak trzeba. Nowy na klime dwustrefowa ponad 800zl.

Uzywki pewnie tak samo działają slabo.

szukam
Opublikowano
Niestety nie zdarzylem zdiagnozowac usterki ,bo zaczela sie calkiem sypac :evil: :evil: :evil: :mad2: