Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Dokladnie kolego jak myślisz. Zawór egr jest problemem.Porządne czyszczenie oraz sprawdzenie elektrozaworu sterującego egr.Auto normalnie chodzi czy jakieś spadki mocy lub wzrost poboru paliwa masz??
Opublikowano
wlasnie cos z ta moca jest problem czasem z dolu ślamazarnie się zbiera,ale to tylko czasami,elektrozawor jak i egr czyscilem jakiś miesiąc temu.teraz trochę pojezdzilem,jakies 50 km podlaczylem kompa i nie ma zadnych bledow.zobacze jeszcze za pare dni.co do spalania to jakos nie zauwazylem żeby palil więcej,jezdze jakos normalnie,jak trzeba to przycisnę,trasa,miasto jakbym nie jechal to tak 11 litrow.nie wiem czy to normalne ale chyba te x5 nie sa zbyt oszczedne,do tego kola 20 i robi swoje.
Opublikowano
A czym sprawdzałeś błędy? ?Inpa? ?Jaka temperatura jest na termostacie??Czy po wyczyszczenie sprawdzałeś czy sprężyna odbija??Może to spóźniony błąd wyskoczyl jak odlaczyles do czyszczenia egr??
Opublikowano
sprawdzałem inpa,mozliwe ze tak jak mówisz spóźniony blad.zobaczymy jutro,mam trase do niemie 300 km,dojade i sprawdze raz jeszcze.najbardziej mnie denerwuje to ze tej mocy brakuje z dolu czasem,ruszam ze swiatel to jakas masakra,dopiero 2 tys obrotow zaczyna cos jechać te auto
Opublikowano

Panowie, podłącze się pod ten temat. Miałem błąd EGR, ograniczona recyrkulacja spalin czy coś w tym stylu. Wyczyściłem go i faktycznie chyba dawno do niego nikt nie zaglądał bo był niezły syf.

Po założeniu błąd już ten nie powrócił, lecz pojawił się inny, a mianowicie coś odnośnie regulacji EGR. Nie bardzo rozumiem jak można go wyregulować.

Dodam tylko że jak i przed tak i po auto jeździ tak samo, czyli dobrze, nie zauważyłem jakiejś różnicy.

Co panowie powiecie na ten temat ?

BMW - Bardzo Mądry Wybór ;-)

http://forum-lines.ru/rez/ab278744.gif

Opublikowano
Nie chce zgadywać bo jeszcze nie miałem z tym problemów i obym nie miał. Myślę że podczas odłączenia egr do czyszczenia może miec wpływ na kompa.Z tego co wiem disem można ustawiać przeplywowosc powietrza aby więcej szlo do cylindrów. Może się zresetowal i musisz ustawić parametry