Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam, proszę o pomoc w temacie komputerowego tuningu do silnika 116I z 2009 r. (2.0 , 122 KM). Może ktoś już robił ten silnik?

Jakiego przyrostu mocy/momentu mogę się spodziewać wprowadzając same modyfikacje komputerowe + ewentualnie filtr?

Ciekawi mnie też zestawienie ze spalaniem - Jak mam 1000 zł wydać na 10 KM i wzrost zużycia paliwa 2 litry to raczej słaba inwestycja :)

Jestem laikiem w temacie więc poproszę o w miarę czytelną pomoc.

Pozdrawiam

Edytowane przez pako007
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Dodaj jeszcze pytanie ile wzrosnie uderzenie w korby oraz panewki , o ile skruce zywotnosc silnika oraz jakie naprawy bede musial wykonac wczesniej niz normalnie...

Ja Ci poradze tak:

Jak masz kupic 118i i robic chip to kup 120i i masz to samo a silnik wyliczony na ta moc i sa jeszcze mocniejsze wiec jak dojdziesz do najmocniejszego i bedzie za slaby to wtedy mysl o chipowaniu

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

No tak wyglada prawda...

Gdyby silnik byl przystosowany do takiej mocy jak po chipie to z taka moca by opuscil fabryke...

A spalanie musi sie podniesc ale to juz czysta fizyka

Opublikowano
Witam, proszę o pomoc w temacie komputerowego tuningu do silnika 118I z 2009 r. (2.0 , 122 KM). Może ktoś już robił ten silnik?

Jakiego przyrostu mocy/momentu mogę się spodziewać wprowadzając same modyfikacje komputerowe + ewentualnie filtr?

Ciekawi mnie też zestawienie ze spalaniem - Jak mam 1000 zł wydać na 10 KM i wzrost zużycia paliwa 2 litry to raczej słaba inwestycja :)

Jestem lajkiem w temacie więc poproszę o w miarę czytelną pomoc.

Pozdrawiam

Dobrze zrobiony program a żywotność się nie zmieni. Ale przy wolnossacym silniku efekty mizerne więc trzeba jeździć i cieszyć się tym co jest.

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
Maksymalnie jaka moc mozesz osiagnac na tym silniku to max 10 KM +/-. Wystarczy zapytac/ zadzwonic do firm w tym specjalizujacych i ci odpowiedza na co mozesz liczyc. Czy wydanie 1000 zl jest warte tych 10 KM to zalezy od ciebie, mowa o chip tuningu komputerowym.
Opublikowano
Maksymalnie jaka moc mozesz osiagnac na tym silniku to max 10 KM +/-. Wystarczy zapytac/ zadzwonic do firm w tym specjalizujacych i ci odpowiedza na co mozesz liczyc. Czy wydanie 1000 zl jest warte tych 10 KM to zalezy od ciebie, mowa o chip tuningu komputerowym.

Ok, jak dla mnie wyczerpująca i wystarczająca odpowiedź.

Dziękuję