Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Tak jak w temacie. Nie dawno zmieniłem zawieszenie na KW v2 i dzisiaj w nocy zauważyłem że coś za wysoko świecą mi światła.

Sprawdziłem w garażu i po przekręceniu pokrętła z pozycyjnych na światła mijania widać jak lampy/światło, się podnoszą.

Pewnie po obniżeniu auta, poziomowanie lamp zgłupiało?

Jak to ugryźć ? Gdzie znajdują się te czujniki?

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
Musisz ustawić manualnie, są śruby pod maską. Wtedy czujniki będą brać inny "punkt odniesienia". Przerabiałem to w F20. Maszyna jest dostępna na każdej stacji diagnostycznej i w ASO też mają.
Opublikowano
Wielkie dzięki. Mam nadzieje że to pomoże. Będę musiał podjechać na stacje kontroli pojazdów lub jakiś warsztat, bo w ASO to zedrą pewnie grubą kasę.
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano
Mi podnieśli za darmo w ASO ale to przy okazji czegoś tam innego, operacja trwa 5 min ;)
Opublikowano

Światła już ustawione. Zrobiłem to sam w garażu. Nic skomplikowanego. Obniżyłem dobre 4 cm :P (tak wychodziło z wyliczeń)

I nie jest to ta śrubka z lewej strony tylko ta po środku lampy( do regulacji góra/dół), mowa tu o lampie ksenonowej.

Na jakiś czas niech tak będzie, już chociaż nie oślepiam innych, a przy okazji ustawię przy użyciu odpowiedniego sprzętu.