Skocz do zawartości

Prosba o instrukcje demontazu deski rozdzielczej bmw f10

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Wrzesi0 jesteś wielki. Nigdy nie podejrzewałbym że kawałek filcu może zlikwidować trzaski . Dzięki za pomoc :D
  • Odpowiedzi 53
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Nie ma za co. Takie stukanie/ trzeszczenie doprowadzało mnie do szału wiec troche szukania no i sposób się znalazł.

Ogólnie ja się przejrzy instrukcje to dodatkowy filc w odpowiednim miejscu jest rozwiązaniem większości problemów trzeszczenia/ stukania. Ja już mam za sobą poprawki fotela i konsoli środkowej. Jest super i w końcu można cieszyć się autem w ciszy i spokoju.

• 3 lata później...
Opublikowano

Takie coś można zastosować bez rozbierania .U mnie działa .

Cena na Ebay 7 Funtów.

Universal Car Dashboard Sealing Strips Styling Upholstery Trim Accessories

• 1 rok później...
Opublikowano (edytowane)

Jestem właśnie po wymianie filca . Zastosowałem grubość 4 mm . Dodatkowo dołożyłem uszczelkę piankową 2mm x 20mm pomiędzy szybą a tym plastikiem który chowa się w podszybiu na całej długości . Dostałem się do tych zaczepów przez otwór po liczniku z drugiej strony po schowku. Tunelu nie praktycznie nie ruszałem tylko ściągnąłem panel ozdobny bez odkręcania lewarka . Pozwoliło to na odsunięcie deski wystarczająco żeby móc założyć nowy filc na taśmie  dwustronnej.

Kierownica nie ruszana tylko górna obudowa odpięta . Po tym zabiegu zero odgłosów nawet przy naciskaniu deski brak skrzypienia itp.

Edytowane przez Djew