Skocz do zawartości

czujnik temperatury - gdzie jest?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

wariuje mi czujnik temperatury

po przekreceniu stacyjki z lewej w prawo

i nie mam jak sprawdzic wiskozy

dzisiaj nie mogłem zlokalizowac tego czujnika

to znaczy te jakie mi proponowano sa inne od tego co siedzi od przodu

w głowicy

wiec jezeli nie tam to gdzie go schowali

bmw 316 1995 compact e36 m43

pomocy !!!

Opublikowano

Witaj

u mnie czujnik temperatury znajduje się pod kolektorem dolotowym powietrza wkręcony w blok. Ażeby dostać się do niego należy uprzednio zdemontować podporę kolektora dolotowego oraz regulator biegu jałowego.

pozdrawiam

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
wskaznik wariuje tez przy zapowietrzeniu ukladu, choc nie az tak wariacko jak przy uszkodzeniu czujnika. Warto tez sprawdzic kabel od czujnika, czy nie jest gdzies przebity, przetarty

pozdrawiam

t.

• 3 miesiące temu...
Opublikowano
Witam

Lepek niebieski od kompa,blizej czola

lepek zoltawy/brazowy/ od czujnika

pozdrawiam

Dzięki za podpowiedź, miałem nadzieję, że poradzę sobie bez wyciągania kolektora, chodzi o czujnik dla wskaźnika na desce, ale jak jest on bardziej z tyłu to niestety trzeba zrywać kolektor.

Właśnie, apropos odkręcania kolektora, czy wystarczy zdjąć jego górną część (rozpołowić) czy jednak trzeba zrzucać cały odkręcając go przy głowicy :?:

Mój silnik to M43.

Pozdrawiam

Robert

• 13 lat później...
Opublikowano

Witam. Czy ktoś może mi pomóc zlokalizować czujnik temperatury powietrza dolotowego w moim BMW X1 n20b 2015 . Od p roku szukam i naprawiam po kolei wszystko z błędu p128. ( Dodatkowo pojawia się błąd P348A) Wymieniona pompa cieczy chlodzac j, termostat(2 razy) czujnik.temperatury płynu chłodniczego. Wiązki przejrzane . Zostało to ale zupełnie nie wiem gdzie go znaleźć :) proszę o pomoc

Ruda

BvmH4MHm.jpg

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.