Skocz do zawartości

Drżenie silnika po uruchomieniu!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Panowie! Potrzebuję pomocy. Tuż po uruchomieniu zimnego silnika i ruszenia na biegu wstecznym z tyłu auta słychać coś w stylu buczenia. Dodam, że mam też stuki przy zmianie biegów (mam do wymiany tuleje dyferencjału lub/i podporę wału i łącznik elastyczny wału). Czy te "buczenie" może być związane z tymi zużytymi częściami? A może przez wydech, bo drży jak silnik jest zimny.
Opublikowano
gdzie z tyłu auta? może głośniki masz podkręcone za głośno. zlokalizuj źródło, bo tu raczej nikt z fusów nie wróży
niemożliwe staje się możliwe http://www.biuroprojektow.info/
Opublikowano
  • Autor
Bardzo możliwe. Zrobię tak jak mówisz. Dodam, że to pojawiło się gdy zrobiło się zimno na zewnątrz.
  • 2 lata później...
Opublikowano

Witam wszystkich forumowiczów :D

Problem taki jak w temacie, a dokładniej, silnik drży chwile po uruchomieniu, ok. minuty normalnej cichej pracy, po czym występują tak mocne drgania, że trzeba wyłączyć zapłon. Dodam, że kupiłem auto od kumpla, który wpadł nim w poślizg i trzeba kilka rzeczy przy trójce zrobić(chłodnica wody,intercooler :cry: , jednak zanim doszło do tego incydentu powiedział mi, że gumy przy silniku są do wymiany bo strasznie drży przy gaszeniu, stąd moje pytanie, czy możliwe, że po tym wypadku w becie całkiem siadły te gumy od silnika czy może to być coś innego? e46 318d 116km, 2002r. Pozdrawiam.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
Wymień poduszki pod silnikiem, ja w zimę miałem podobną historię uderzyłem przodem w słup i poduszka silnika się zerwała (były do wymiany) i silnik opadł. Po wymianie całkiem nie ten samochód przy gaszeniu i odpalaniu zero drgań.