Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam bardzo serdecznie!

Jestem szczęśliwym posiadaczem bmw e36 316i 1994r. chciał bym go odnowić. Ogólnie mechanika spisuje się dobrze jedyne co to mam wyciek płynu do wspomagania i lekko spocony silnik. Ale chodzi mi najbardziej o usunięcie rdzy u blacharza, przygotowanie do lakierowania i lakierowanie jak również wymiana tapicerki. Moje pytanie brzmi czy Ktoś przeprowadzał taki remont ile to może mniej więcej kosztować.

Z góry dziękuję za odpowiedź!

Opublikowano
Moim zdaniem za pare lat to będzie fajne i klasyczne auto coś jak (e30 teraz) tylko jak mam w niego włożyć 10 tysięcy to wole kupić właśnie e30 ale jak by to było koło 5 tysięcy (bo części zamienne takie jak drzwi czy błotniki i zderzaki są dostępne w "cenie złomu") to za 10 lat myślę że nie jeden by chciał mieć taki samochód.
Opublikowano
Nie, nie będzie a juz na pewno nie 316i ktorego jest pełno. Moze 328i jeszcze warto byłoby ratowac ale 316i 22letnie to juz powinno zakończyć swój żywot niedługo
Opublikowano
Jesli planujesz wymiane silnika na wiekszy to opłaca sie zrobic, a jak nie to nie inwestuj w to 1.6 bo to szkoda kasy. Koszt malowania i blacharki to przekroczy 5k zl a co z reszta ?
Opublikowano
Ja swoją tak zrobiłem, walczę jeszcze z elektryka bo auto długo stało.... Z racji tego że jestem lakiernikiem i cały sprzęt itd. Posiadam auto wyszło mnie tylko koszt materiałów, kilka set złotych. Całe malowalem, z racji tego że całościowka wychodzi dużo taniej lakier niż dobieranie do koloru, i nie widać ewentualnych różnic odcieni. Także nic strasznego, podłogę też musiałem trochę połatac już :)
Opublikowano
jak robisz dla siebie i nigdy nie będziesz chciał sprzedać to warto, ale jeśli liczysz że trochę poczekasz i sprzedaż to lepiej szukaj czegoś z r6