Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam wszystkich klubowiczów,posiadam 328i coupe i jak w temacie,mam problem z klimą a ściślej - z konsekwencjami jej używania.Pojawia się wilgoć pod wykładziną od strony pasażera,mocno wyczuwalna ręką.

Mam w związku z tym pytanie: Czy może to być jakiś przerwany przewód od odmy biegnący gdzieś w tunelu,czy muszę rozkręcać niemalże cały kokpit,żeby się tam dostać,czy też można to zrobić od dołu auta?

Z góry dziękuję za pomoc,pozdrawiam.

Edytowane przez Brando
Opublikowano

Mówiąc odma,miałem na myśli przewód,którym ścieka woda wytrącona podczas użytkowania klimy.Nagrzewnica to raczej nie jest,bo owa ciecz to woda(bardzo zimna) a ja mam zalany nowy płyn chłodniczy.

Woda pojawia się tak jakby na boku wykładziny przy łączeniu z plastikami i z tego miejsca zaczyna ściekać.Zaznaczam,że jej obecność jest tylko podczas odpalonej kimy.

Proszę o pomoc.

Opublikowano
Witam ! Zdemontuj sobie zegarek/komputer pokładowy i "półeczke" ponieżej niego, powinieneś zobaczyć biały "owalny" wąż który wychodzi z nagrzewnicy i wchodzi "w podłoge". Sprawdź czy jest cały, ewentualnie czy nie wypadł z przeznaczonego dla niego miejsca :)...