Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam fanów BMW,

problem moj polega na tym ze musze zdemontowac silniczek krokowy a nie wiem jak sie do tego zabrać. Prosze wszystkich znajacych sie na rzeczy o wsparcie !! z góry dziekuje

BMW - bedzie sie działo !!
Opublikowano

Jeśli to 24V to sprzydadzą ci się szczupłe ręce.

Odpinasz wtyczkę po wciśnięciu zabezpieczenia, zdejmujesz dwa gumowe węże i wyjmujesz go z gumowej obejmy.

Opublikowano
hm..tak jest to E34 24V ale powoli :) eheh Silniczek krokowy znajduje sie po kolektorem i zeby do niego sie dostac musze odkrecic dolot powierza (jest on przykrecony na 4 sruby do kolektora) ?? i czy jak to zrobie to bede mogl go wyjac ?? Silniczek mocowany jest tylko na oringu tak ?? Nie trzymaja go zadne sruby??
Opublikowano
gdzies to pisałem dokładnie na forum pare miesięcy temu, ale po krótce powtórze. Aby była najłatwiej odkręcamy grubą rurę do przepustnicy, i okręcamy dekiel filtra oleju jak go sciagniemy zrobi sie nam wiecej miejsca. SIlnik krokowy jest w obejmie i nic nei trzeba odkręcać, poprostu odpinasz go i wyciagasz z obejmy, mozesz ja nasmarowac jakim olejem lepeij wyjdzie w obejmy. Natępnie jedna ręką od strony przepustnicy a druga z lewej strony od filtra oleju ściągasz rurę taką wygietą co idzie do kolektora i wycigasz islnik korkowy razem z podłaczonymi rurami dołem koło przepustnicy. Ja tak robiłem i szybko mi to poszło z reszta jutro tez go wyciagam w celu przeczyszczenia. Powodzenia. Zakładasz tak samo jak ściągnąłeś

B-artek M-onika W-ojtuś (synek)

Moje byłe BMW http://www.bmww.webpark.pl/M5drive.gif Moje też byłe BMW

Opublikowano
Super dzieki chlopaki za pomoc :D w Sobote zabieram sie do dzialania :) bo musze swoja bumke przyszykowac do wakacji a dokladnie do dlugiego wyjazdu i robie serwis domowy :P