Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam.Jako kobieta i mająca pierwsze w życiu BMW proszę kolegów o sugestie,może ktoś też miał ten problem....Otóż mam podczas jazdy,ruszania,przechyłów nadwozia np.przy jeżdzie wolnej lub przy wjeżdzaniu na krawężnik słyszę dziwne stuki za tylną kanapą,czasami w okolicy tylnego pasa.Czy to coś z półką ?,szybą?,zaczep pasa wali o obudowę--- proszę podpowiedzcie.Kanapa jest nierozkładana,przebieg tylko 10.000km ale stuka od nowości.. Miałam już inne niemce,japońce i cisza idealna przez 6 lat jazdy,,nic nie stukało a tu taki syf od nowości ,jak ktoś jedzie z tyłu to go to bardzo denerwuje. a w serwisie pewnie mi powiedzą że ten typ tak ma.... Pozdrawiam Magda.
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano
Kiedyś w F20 stukały mi tylne amory i serwis wcale nie powiedział ze ten typ tak ma tylko wymienił obydwa na gwarancji. Polecam wizytę w ASO zamiast wróżenia z fusów.
Opublikowano
Dzięki za sugestie. Na amortyzatory chyba za wcześnie ,zaczęło stukać juz przy 2-3 tys.km. Co do uszczelek- masz na myśli te gumowe obramowania drzwi? Co można z nimi zrobić żeby sprawdzić czy to ten powód? Przesmarowac czymś? :
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano
No u mnie stukało przy bardzo małym przebiegu bo okazało się że były uszkodzone a nie zużyte. Jeśli masz gwarancję to z niej korzystaj.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Co można z nimi zrobić żeby sprawdzić czy to ten powód? Przesmarowac czymś? :

Nasmaruj uszczelki albo wazeliną, albo jakimś preparatem do konserwacji gumy (ja używam SmartWax Smart Dressing, bo ma półpłynną konsystencję i łatwo można nim nasmarować tę welurową część uszczelki, która właśnie najbardziej trzeszczy). Jeśli to nie pomoże to podjedź do ASO.

Instagram: @kolczasty
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Sprawdzałem spraye silikonowe i sztyfty silikonowe, efekt trwa znacznie krócej.
Instagram: @kolczasty
  • 8 miesięcy temu...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Witam.Jako kobieta i mająca pierwsze w życiu BMW proszę kolegów o sugestie,może ktoś też miał ten problem....Otóż mam podczas jazdy,ruszania,przechyłów nadwozia np.przy jeżdzie wolnej lub przy wjeżdzaniu na krawężnik słyszę dziwne stuki za tylną kanapą,czasami w okolicy tylnego pasa.Czy to coś z półką ?,szybą?,zaczep pasa wali o obudowę--- proszę podpowiedzcie.Kanapa jest nierozkładana,przebieg tylko 10.000km ale stuka od nowości.. Miałam już inne niemce,japońce i cisza idealna przez 6 lat jazdy,,nic nie stukało a tu taki syf od nowości ,jak ktoś jedzie z tyłu to go to bardzo denerwuje. a w serwisie pewnie mi powiedzą że ten typ tak ma.... Pozdrawiam Magda.

Witam. Mam podobnie.

Jakie było rozwiązanie problemu?

Pozdrawiam

male-bmw-2.png
Opublikowano

W mojej F36 przyczyną był zaczep tylnej kanapy. Pomogła filcowa nakładka założona w ASO.

Była też jakaś akcja serwisowa z prawym nadkolem z tyłu, co usunęło skrzypienie w czasie pokonywania nierówności

• 2 miesiące temu...