Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć wszystkim,

Chciałbym kupić interfejs do mojej e90 silnik 2.0 150KM, najlepiej wraz z bluetoothem. Na rynku jest dużo tego. Chciałbym aby spełniał on wymagania :

-kasowania błędów

-ustawienia przeglądu (np po wymianie oleju).

Co polecacie kupić? Macie jakieś własne doświadczenia?

Opublikowano
Cześć, niedawno kupiłem interfejs elm 327, do tego aplikację torque. Do pokazywania parametrów live, niezastąpiona. Do kasowania błędów, tak jak kolega wyżej, polecam carly for bmw.
Opublikowano
Tak, kupiłem pełną wersję. Carly znalazła więcej błędów niż Torque. Tak jak napisałem wcześniej, do pokazywania live data najlepsza jest Torque, szybko się łączy i ma masę wskaźników, do wyszukiwania i kasowania błędów Carly. Carly można wykorzystać do kodowania niektórych funkcji, ale jeszcze nie próbowałem.
Opublikowano

Dzięki Carly zakodujesz praktycznie wszystko plus wymuszenie wypalania dpf.

Sent from my iPhone using Tapatalk

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Dzięki Carly zakodujesz praktycznie wszystko plus wymuszenie wypalania dpf.

Uniwersalne programy do analizy OBD z reguły czytają wyłącznie błędy silnika, natomiast dedykowane do konkretnych marek także podzespołów.

Opublikowano

Ten czyta każdy moduł i jest właśnie dedykowany do BMW. Są odmiany również do innym marek. W/g mnie jest w pełni funkcjonalny i do domowych potrzeb jak najbardziej....

• 1 rok później...
Opublikowano
Witam, jak kolega wyżej poszukuje interfejsu w którym mógłbym wykasować inspekcję, sprawdzić kody błędów. Carly np. tutaj http://allegro.pl/interfejs-diagnostyczny-bmw-carly-bmwhat-android-i7066485514.html?reco_id=520f052a-3a79-11e8-97e7-246e96104760&ars_rule_id=201 - ten adapter do prawidłowego działania wymaga aplikacji do kupienia w sklepie Google Play w cenie ok. 240 zł (cena adaptera nie uwzględnia aplikacji). Więc cena za cały system wyniesie 560 pln, uważam że to trochę dużo. Polecicie coś tańszego, co pozwoli po prostu zdiagnozować błędy i wykasować inspekcję samochodu.