Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam posiadam BMW 520i/24V E34. Od kilku dni na zagrzanym silniku zaczelo mi cos cykac pod maska na moje ucho jest to ktorys popychacz zaworowy ale nie jestem pewien.Czy w razie gdyby bylby to popychacz zaworu da rade wymienic tylko jeden,czy musze wymienic wszystkie 24.Prosze o pomoc.Z gory dziekuje.MAREK.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
wszystkie 24 , bo jak trafisz na ten ktory cyka ??

A jak się uprze, to może kupić jeden i przekładać po kolei... aż trafi na felerny.

W praktyce się tego nie robi, bo:

- czasu stracisz mnóstwo,

- za chwilę sypnie się następny,

- żaden warsztat się tego nie podejmie, a jak się już podejmie, to za robociznę zapłacisz tyle, co za komplet popychaczy.

Najlepszym, najszybszym, ale nie najtańszym wyjściem jest zakup kompletu nowych...

Kai
Opublikowano

Jeśli zaczął cykać jeden, to ogólnie nie ma się za bardzo czym przejmować. Niekoniecznie musi to być wina samego regulatora, ale jeszcze np. starego oleju.

Co do wymiany jednego to trochę to się mija z celem, bo pozostałe też nie są w idealnym stanie i jest kwestią czasu aż też zaczna hałasować. W ten sposób możesz robić przy nich 24 razy, a wtedy ten pierwszy nowy może być już do niczego:)

Pojeździj trochę, przez ten czas na pewno nic się nie stanie, a może sie coś wyjaśni, a później będziesz się zastanawiał. Przez ten czas możesz zbierać pieniądze do skarbonki na wszystkie 24 liftery.