Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

hej!

juz od dluzszego czasu poci mi sie silnik kolo napinacza rozrzadu. cieknie tak jakby z miejsca gdzie jest on wkrecony. w sumie to az tak bardzo mi to nie przeszkadza ale cieply olej scieka potem po silniku na dol i do tylu. czy nalezaloby wymienic caly napinacz? czy mozna go jakos uszczelnic? z reszta nie wiem czy samemu mozna go wykrecic czy do mechanika jechac?

Opublikowano
Mam to samo, poci sie na uszzelniaczu rozrzadu a dokladnie jak stoje na wprost samochodu to po lewej stronie bloku silnika...na wysokosci srodka chlodnicy...generalnie da sie zyc...ale olej mi scieka na gume ochraniajaca maglownice. Kiedys sie przestraszylem, ze cieknie mi ze wspomagania :jawdrop: ale okazalo sie ze to olej silnikowy..generalnie to raczej do majstra trzeba jechac, bo podobno trzeba caly silnik wyciagac, az do glowicy rozbierac :mad2: :mad2: ...wiec nie wiem czy to jest sens narazie...bo oleju praktycznie mi nie ubywa :D :D :D

Pozdro Krzysiek

B M W..............Bardzo Małe Wydatki

www.bmw-3city.pl

Opublikowano
chyba troche przesadziles z tym rozbieraniem silnika no ale poczekajmy az ktos sie wypowie kto mial z tym stycznosc bo narazie nie ma chetnych a to przeciez nie jest jakis rzadki temat :P i pewnie wiekszosc juz go przerabiala:) chyba ze kazdy z tym jezdzi tak jak my :)
Opublikowano
Hmmm moze i troche przesadzam, ale tam jest cholernie ciezki dostep...wiec moze i tak jest...ale ok, poczekajmy az ktos cos tam napisze :)

Pozdro Krzysiek

www.bmw-3city.pl

Opublikowano

No to ja coś napisze...

Mam to samo :8) :mrgreen:

Generalnie cieknie od dawna, ślady w garażu są, faktycznnie podczas jazdy scieka w doł i z pedem powietrza leci do tyłu na skrzynie itd.

Zyc sie z tym da - oleju od wymiany do wymiany nie ubywa nic, nie wiem jakim cudem skoro cieknie, po kilka małych kropli na tydzien ale jednak.

Nie zabieram sie za to bo kupa roboty jest (jak juz ktoś napisał - faktycznie trzeba prawie cały silnik wyciagnąć :( ), a i z ceną niewiadomo chociaz kumpel poleca mi mechanika co zrobi to za 200zł :) w dodatku przez weekend, nie dłuzej :) No i trzeba pozniej głowice splanowac skladając to wszystko a także wymeinic pozostałe uszczelki bo one sa "jednorazowe" :)

Kusi mnie szczerze mowiac zeby to zalepic jakims "czymś" od zewnątrz, jeszcze nie wiem czy i czy ma to sens i czy jest bezpeiczne ale napewno było by duzo szybszym rozwiazaniem :twisted2:

Once you get locked in to a serious drug collection the tendency is to push it as far as

you can...

http://www.motostat.pl/user_images/2680/icon3.png

Opublikowano
Hyh dokladnie tak jak mowi CRC, cieknie jakos po kropelce ale oleju nie ubywa...hyhyhy :doh: ...ale da sie z tym jezdzic. U mnie zaspewali za robocizne 250 zeta + oczywiscie czesci, ktore sa odpowiedni drozsze...wiec mysle ze dam sobie siana z ta wymiana :mrgreen:

Pozdro Krzysiek

www.bmw-3city.pl

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Mam to samo, poci sie na uszzelniaczu rozrzadu a dokladnie jak stoje na wprost samochodu to po lewej stronie bloku silnika...na wysokosci srodka chlodnicy...

Hmm... nie patrzysz przypadkiem na silnik mojego auta bo mam u siebie to samo :) Już kilka razy zastanawiałem się nad zrobieniem tego ale jakoś zawsze mi przeszło :)

Opublikowano
Mam to samo, poci sie na uszzelniaczu rozrzadu a dokladnie jak stoje na wprost samochodu to po lewej stronie bloku silnika...na wysokosci srodka chlodnicy...

Hmm... nie patrzysz przypadkiem na silnik mojego auta bo mam u siebie to samo :) Już kilka razy zastanawiałem się nad zrobieniem tego ale jakoś zawsze mi przeszło :)

Hyhyhyhy no to niezla beka...hihihi, napewno patrze na swoj :P a tak powaznie, to mi to juz nie przeszkadza bardzo mocno...da sie wytrzymac, na poczatku bylem tylko wystraszony mocno, a teraz to looz...

co do budowy to nie wiem jak to jest w 2.0, moze i masz wszystko lepiej poustawiane :D

Pozdro Krzysiek

www.bmw-3city.pl

Opublikowano
no ale i tak malo sie dowiedzialem na interesujacy nas temat, dziwne ze nikt sie nie wypowiada tym bardziej ze to znany temat w bmw :)