Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Cześć,

co myślicie o tym aucie? Właściciel ma auto 5 lat u siebie, trochę elementów było w nim malowane, a nawet tylna prawa część poszycia wstawiana nowa. Jeden bok był lakierowany ponieważ ktoś ładnie przerzeźbił auto gwoździem (widziałem zdjęcia). W tylnej lewej części koło lampy było lakierowanie bo też było takie wgniecenie ostre... Dach jest oryginalny. W miejscu łączenia poszycia ściany bocznej z tą wstawką jest łączenie o grubości ~900-1000 um na słupku c oraz na progu. Na elementach poszycia lakierowanych ponownie około 260-450um. Listwy okienne z prawej strony pojazdu były wymieniane i widać, że są matowe, a nie piano black jak z lewej strony, a wymienione ze względu na to, że się odkleiły. Mechanicznie do wymiany na 100% gumy przedniego stabilizatora. Nie ma żadnych puków z napędu przy ruszaniu czy gwałtownym dodawaniu gazu, DISA zregenerowana. Auto jest po awarii zbiorniczka płynu chłodniczego, jest założony oryginalny z pływakiem. Jeszcze przy następnej jeździe testowej muszę zrobić test zegarów z temp. płynu chłodniczego. Do wymiany jest pasek osprzętu. Auto jedzie prosto, nie ściąga. Nowe opony Nokian Z-Line z 2015 roku. Fotele były golone. Kierownica jest nieco zmęczona, do ponownego obszycia. Ogólnie auto ma w ASO BMW tylko jeden wpis z marca 2005 z wymianą płynu chłodniczego przy przebiegu 28000km. Z wyposażenia raczej wszystko działa, ale nie sprawdzałem jeszcze do końca wszystkiego.

http://allegro.pl/bmw-e46-m54-330i-m-pakiet-manula-sedan-231km-i6148524023.html

Vehicle information

VIN long WBAEV51060KM66357

Type code EV51

Type 330I (EUR)

Dev. series E46 (4FL)

Line 3

Body type LIM

Steering LL

Door count 4

Engine M54

Cubical capacity 3.00

Power 170

Transmision HECK

Gearbox MECH

Colour TITANSILBER METALLIC (354)

Upholstery STOFF LASER/ANTHRAZIT (G7AT)

Prod. date 2002-05-28

Order options

No. Description

167 EU4 EXHAUST EMISSIONS NORM

210 DYNAMIC STABILITY CONTROL (DSC)

226 SPORTS SUSPENSION SETTINGS

249 MULTI-FUNCTION FOR STEERING WHEEL

338 M SPORTS PACKAGE II

354 GREEN STRIPE WINDSCREEN

403 GLAS ROOF, ELECTRIC

423 FLOOR MATS, VELOUR

428 WARNING TRIANGLE

431 INTERIOR RR VW MIRROR W AUT ANTI-D

441 SMOKERS PACKAGE

481 SPORT SEATS F DRIVER/FRONT PASSENGER

508 PARK DISTANCE CONTROL (PDC)

534 AUTOMATIC AIR CONDITIONING

630 CAR TELEPHONE WITH CORDLESS RECEIVER

661 RADIO BMW BUSINESS

710 M LEATHER STEERING WHEEL

716 M AERODYNAMICS PACKAGE II

760 INDIVIDUAL HIGH-GLOSS SATIN CHROME

772 INTERIOR TRIM ALU BLACK CUBE

775 INDIVIDUAL ROOF-LINING ANTHRACITE

785 WHITE DIRECTION INDICATOR LIGHTS

788 M LT/ALY WHEELS

801 GERMANY VERSION

863 EUROPE/DEALER DIRECTORY

879 GERMAN / ON-BOARD DOCUMENTATION

915 NO OUTER SKIN PROTECTION

972 COMFORT PACKAGE

Series options

No. Description

411 WINDOW LIFTS, ELECTRIC

473 ARMREST, FRONT

520 FOGLIGHTS

548 SPEEDOMETER WITH KILOMETER READING

550 ON-BOARD COMPUTER

832 BATTERY IN LUGGAGE COMPARTMENT

851 LANGUAGE VERSION GERMAN

Edytowane przez Gość
Opublikowano

Może jestem podejrzliwy, ale przy oględzinach zwróciłbym na spasowanie przedniego zderzaka, jakoś tak wisi dziwnie :)

Co do ceny to jak za większość e46 - cena z kosmosu, ale co kto lubi :)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jak na trochę taką lepiankę to nawet nie widać po zdjęciach kameleona.Cena taka bo jest kilka dodatków M i M54B30 z LPG?
Opublikowano
Ja osobiście bym sobie to auto odpuścił. Za dużo rzeźby przy nim było. Po niedługim czasie mogą różne rzeczy wychodzić, choćby np. rdza, o mechanice nie wspominając.
Opublikowano
Ogólnie auto dla mnie wydaje się być dosyć zadbane. Do wymiany na początek pasek osprzętu i alternatora, tylne amortyzatory, z przodu tuleje wzdłużne wahaczy do wymiany i gumy stabilizatora + filtry, oleje. Od spodu auto jest suche, nie ma żadnych wycieków zarówno ze skrzyni, dyfra jak i z silnika. Ta reperaturka tylnego błotnika była robiona 3 lata temu i od spodu nie widać konsekwencji tej naprawy, podłoga w bagażniku wydaje się być również prosta w rejonie naprawy. Trochę się boję tej naprawy z tą wstawką. Ale to prawda, nawet na żywo nie widać różnicy w odcieniach kolorów.
Opublikowano
Podejrzewam, że długo już szukasz 330i. Jeżeli masz świadomość, co było w aucie robione i co jest do zrobienia, to ok, ale jak masz wątpliwości i w głębi serca coś Ci podpowiada, żeby się wstrzymać, to nie kupuj. Ja też już ręce nieraz załamywałem i się załamywałem, jak przez ponad rok szukałem dla siebie Chryslera Crossfire i po drodze oglądałem trupa za trupem. Ale w końcu znalazłem wymarzony egzemplarz, bezwypadkowy, z nieskręconym małym przebiegiem od pierwszego właściciela i CZARNY :D