Skocz do zawartości

Wycieraczka kierowcy skacze-rozwiązanie problemu banalne.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam serdecznie, przeglądając forum w poszukiwania rozwiązania problemu ze skaczącą wycieraczką kierowcy natrafiłem na wskazówkę, która rozwiązała problem momentalnie. W serii 5 (w e6x jest na 100% ponoć w e39 też już była) wycieraczka jest przykręcona do takiej "ożebrowanej" podkładki-dzięki tym "żeberkom" możemy regulować kąt przylegania wycieraczki do szyby. 2min roboty i wycieraczka przestaje podskakiwać i chodzi aksamitnie cicho nawet bez wody. Pozdrawiam i mam nadzieję, że wszyscy którzy kupowali wycieraczki za bóg wie ile kasy i marudzili, że skacze-teraz będą mogli spokojnie wydawać kasę i nie marudzić ;) .
Opublikowano

Właśnie miałem kupować wycieraczki bo skaczą-chroboczą. Niby zbierają ok ale strasznie hałasują :(

Możesz dokładniej wyjaśnić jak to wyregulować?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Czyli kąt ustawienia wycieraczki regulujemy śrubą z rysunku 5?

Myślałem że na siłę trzeba je jakoś lekko podgiąć :)

Tak, dla kierowcy '5'

Opublikowano

Instrukcja krok po kroku:

1. ściągamy plastik z wycieraczki (rozchylamy po stronie mocowania pióra i ciągniemy do góry),

2. odkręcamy śrubę mocującą wycieraczkę klucz 16 lub 17 nie pamiętam,

3. przesuwamy w górę lub w dół całe ramię wycieraczki (patrzymy jak przylega do szyby)

4. dokręcamy śrubę i próbujemy czy skacze.

jeśli skacze patrz punkt 3.