Skocz do zawartości

730i v8 (M60) Automat - problem z obrotami...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, jest to M60 v8 3,0L. Mam następujący problem, po zapaleniu silnika silnik pracuje równo, żadnych szarpnięc żadnych problemów z nim, jedynie świeci kontrolka od systemu trakcji (na środku licznika świeci na pomarańczowo). Wtedy jak się zaczął ten problem no to silnik (na pełnym gazie wciśniętym DO KOŃCA) osiąga jedynie 1500 obrotów.. :cry: Zaczęło się to tak że jechałem sobie do domu i poczułem jak by mi mocy brakowało. I tak było - pracowała tylko połowa silnika (4 baniaki). Trzeba było wtedy odpiąć komputer silnika i włożyć jeszcze raz i wszystko wracało do normy. Sprawdzałem sondy na wydechu, odpinałem je i dalej było to samo, czyściłem silniczek krokowy, wymieniłem przepływomierz..... i nic... Może mi ktos powiedzieć GDZIE szukać przyczyny że nie idzie więcej niż 1500 obrotów ??
Opublikowano

No skoro świeci ci się kontrolka od trakcji to tam trzeba szukać przyczyny. Pewnie zamknęła ci się dodatkowa przepustnica od ASC i dlatego nie możesz wejść na obroty. Dlaczego - nie mam pojęcia :D Może jakieś styki szwankują w ASC, może coś z linką od tej przepustnicy.

Pozdrówka

Krzysiek
Opublikowano

a gdzie w m60 masz przepustnice - to wlasnie to ....

przy asc przepustnica jest sterowana elektrycznie - tak zeby system mogl ja zamykac jak zaczynaja slizgac kola - pewnie czujnik od przepustnicy padl albo cos w tym rodzaju i nie otwiera sie do konca nie pozwalajac tym samym na wejscie na wyzsze obroty