Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak w temacie zastanawiam się czy brać pakiet Przyciemniana szyba tylna i tylne szyby... za 2 tyś

Czy nie brać i okleić folią

Czy brać tylko tylnie rolety. Ale i tak bagażnik rolet brak

Kto ma w X5 oryginalnie przyciemniane szyby piecowo?

Zastanawiam się czy aby nie będzie za ciemno dla dziecka np. z tyłu i czy nie wygląda troszku wieśniawo :)

Kolor glacier czyli srebrny M pakiet czarne wnętrze i podsufitka czy nie będzie za ciemno.

Czy nie brać i potem w razie czego folią obkleić ale znowu to folia piecowe lepsze chyba :( folia zaś 500zł a nie 2tyś

Proszę o poradę

956e57f0be53.jpg

f3b70bf57eea.jpg

Opublikowano

Ja mam fabrycznie przyciemniane szyby + rolety no i czarną podsufitkę.

Mimo ciemnych szyb dziecko od czasu do czasu korzysta z rolet.

Początkowo miałem wrażenie ze jest za ciemno. Szczególnie w mniej słoneczne dni.

Teraz się przyzwyczaiłem i nie zwracam na to uwagi.

Mój kolor to kosmiczny szary. Nie uważam, że z przyciemnionymi szybami wygląda bardziej wieśniacko niż bez ale to rzecz gustu :-)

Opublikowano

Mając małe dzieci bierz przyciemniane z BMW.

W poprzednim aucie miałem oklejane folią i po paru

latach od środka było widać rysy.

Różnica między BMW a a folią bardzo mała , nie warto.

Opublikowano

Ponoć te oryginalne z BMW zaciemniają tylko ale nie odbijają UV i ciepło i tak wchodzi dziś rozmawiałem z facetem od folii amerkańskich 1200 zł oklejenie tyłu.

Zaciemnienie swoją drogą a odbijanie od szyby żeby się nie nagrzewało to druga sprawa ponoć.

Mogę dać folię jaśniutką co nie będzie zaciemniała a odbija UV i nie nagrzewa się środek.

Opublikowano

Kupujesz auto za ok 3 Paczki i zastanawiasz się nad szybami za 1800PLN?? .. lepiej zobacz ile kosztować będą Cię pełne koła na zimę.. chyba że chcesz obić jak znajomy który co rok na tej samej feldze przekłada same kapcie..

Ja miałem 10 lat temu przyciemniane szyby 98% smoła- fakt w aucie dużo chłodniej niż w fabrycznych - fakt tylne szyby praktycznie w ogóle nie otwierane - fakt kolega w identycznym aucie z szybami robionymi w tym samym zakładzie, ta sama folia ale szyby otwierane tylne często po 2 latach wyglądały hmm.. słabo..

Opublikowano

Chodzi o zasadę działania czy ci co oklejają wciskają kit z tym odbijaniem UV czy to prawda w stosunku do tych z BMW oryginalnych.

I czy nie będzie za ciemno jak środek cały ciemny wraz z podsufitką.

I czy w x5 rzeczywiście jest taka palma w lato ze względu na kubaturę w lato czy śmiało można mieć zwykłe szyby.

Oryginalne szyby ponoć są na pograniczu już tak jeżeli chodzi o przyciemnienie ? czyli muszą mieć 70% przepuszczalności czyli maja ok 30% przyciemnienia rozumiem ?

A jak weżnie się pakiet tylnich szyb to ma się ponoć 20% przepuszczalnśći? na tyle?

I jeszcze jedno czego się dowiedziałem W bmw to nie są piecowe ponoć tylko barwione w masie kolor szkła prawda ?

Opublikowano

Kiedyś przerabiałem temat w X3 ,generalnie brałbym fabryczne. Oczywiście większy wybór i pole do popisu dają specjalistyczne firmy ,ale nie wiem ,czy warto ? Profesjonalne oklejanie ,to m.in. demontaz boczków ,pomiar przepuszczalności = cena fabryczna. Bedą wyglądać lepiej ,ale zbyt ciemne szyby skończą się problemami z drogówka.

Nie liczyłbym tez na rewelacyjna trwałość ...

Opublikowano

Teraz pytanie do koloru Glacier srebrny wioska nie trąca? tanią gangsterką:)

I czy przy pełnym środku czarnym nie będzie aby za ciemno ? Bo to mnie męczy

Opublikowano

Srebrny to pasuje do garnków Zeptera :lol: X5 w tym kolorze wygląda paskudnie i na Twoim miejscu rozważyłbym zmianę farby na inną. Czarny środek z aluminiowymi dodatkami jest OK :wink:

Z tą gangsterką to odrobinę Cię poniosła fantazja :lol: :lol: :lol:

Opublikowano
Wybor kolorow ogolnie jest slaby ,w X3 moglem wybrac czerwony !