Skocz do zawartości

F11 System mocowania bagazu - potrzebna pomoc

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie.

Posiadam w bagazniku szyny do mocowania bagazu, nie posiadam do nich tasmy.

Z nr VIN nie wynika, ze w ogole posiadam ten system, wiec nie wiem jakie tasmy powinny pasowac.

Moj bagaznik:

W80dciwpbES3PkK72w33L0oKlyecnT2CJNWR8SDJpCy42a1Zh0XDorQ24u0wMz-Ftz11Q-r7slLc_M1orlN5GcusAkkgVmOgwmHo1sCB1bZcZkNRFZMAzWRYgI2eGvGxVMcyy7Q5cr-972n3gnFSxUiaKoWZauAJcXfuJ9g9r4MKereHWR1rK4o5HbKtM2jJ0lkaFdmvgxckZ_9EqBhUt9O1fvmA9iSGKtZYYv-nTUfqA-x3iJMLfHfvhH9Xe0VJUaKAyM_rKBSiB_RKrK1uGkXkp9jOXJ2G3Ed3wEcSDmLXHoelML0TBZYQ9CzETHMWJlnoN0s4Yh7jrH8BhlBWanKPPBEuPx47zzSujdifYjv67hnmCML5JliAvKzk5Hq0lzu6KBZpMaWGGPb_qpK76ETaBkMBM9gnBg8yxFtnv3VbDPNLJZyV8lcEtINzEFSETu9FjZG8C75qNYTinRO9sWKTYTk3-juZXHesXSKicQf7cFGgT9lCZHGMPeSOtnXk97UT0SU0F4aa5b8btgAaAQqdBezjE9inC_wZSLavfxGMj3rVEI93Y8YYNjw8WyauvVK2Dg=w2060-h1544-no

Dostepne tasmy:

51477294566

http://www.realoem.com/bmw/images/diag_4xer.jpg

51470410427

http://www.realoem.com/bmw/images/diag_3858.jpg

Czy dodatkowo, ktos moze cos powiedziec z doswiadczenia - moze ktos uzywa?

Jadę wolniej ale na 20-tkach.

Fan Mercedes z dwoma BMW ;)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Te taśmy trzeba dokupić w serwisie. W wyposażeniu jest tylko przesuwne mocowanie (takie ucho) x2
Opublikowano

Tak, wiem, ze trzeba dokupic - tym postem wlasnie pytam, ktora/czy obie beda pasowac do tych szyn.

Jako tasmy rozumiem te "palaki" z tasma - komplet.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ja mam u siebie ten aluminiowy "pałąk" z dwoma taśmami (właściwie pasami).

Wykorzystuję głównie jak robię zakupy - przypinam taśmami np. zgrzewki wody, czy torby (jeden haczyk na bocznej ściance to zdecydowanie za mało).

Wada: po demontażu nie da się schować tego pałąka pod podłogą bagażnika...

Opublikowano

Pe.te, czyli masz te pierwsza wersje?

Wedlug Ciebie, bedzie pasowac do moich szyn?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Tak, mam pierwszą wersję.

Zdjęcie Twojego bagażnika mi się nie wyświetla, więc nie widzę - ale szyny we wszystkich F11 są takie same, stąd pasuje tylko jeden rodzaj mocowania (zresztą jest to ten sam rodzaj mocowania co w szynach stosowanych w X3 i X5).

Natomiast na pewno nie pasuje pałąk od serii 3 (F31) - tam są inne mocowania (sam pałąk wygląda tak samo, więc łatwo się naciąć).

Opublikowano

Nie dziala mi postimage.org i nie moge normalnie zalinkowac zdjecia (nie wiem o co chodzi).

Dzieki za info - bede musial to zamowic, bo mam kombi, a zakupy za fotelami ;)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Pałąk jest OK.

Z dodatków do systemu mocowania bagażu, wykorzystującego szyny w podłodze, mam jeszcze coś takiego (też się przydaje):

http://ills.bmwfans.info/b3do.png

• 2 tygodnie później...