Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Czy ktos juz interesowal sie kiedy bedzie dostepny silnik z oznaczeniem 25d, który ma 230 km? W konfiguratorze jest (tzn byl bo przez weekend mi konfigurator nie dziala :mad2: ) na forum nie znalazłem watku wiec rozumiem ze na razie nie ma testówek...

Zastanawialem sie czy ten slinik nie bedzie optimum jak jestem przyzwyczajony do osiagow i spalania diesla, chce cos mocniejszego niz dotychczasowe e90 320d 184km i nie chce placic za wyzsza akcyze w 330d/430d?

Pozdrawiam,

Przemek

Opublikowano
Silnik 25d ma w F31 i F36 224 KM a w X5 231 KM
Sprzedam koła zimowe do E84 WZ-318 7,5X17 ET-34 5X120, Opony Pirelli Sottozero 2 225/50/17
Opublikowano
Dziekuje za sprostowanie :cool2: . Z tego co pamietam roznia sie jeszcze momentem obrotowym i ten z x5 ma 500nm a ten w f3x ma 450nm
Opublikowano

Myślę że 25d może być niezłym kompromisem (6.3 s do 100 km/h) dla miłośników diesla. Wcześniej miałem X1 23d i ten silnik dawał radę.

Szkoda tylko, że nie przewidują AWD do tej wersji silnikowej.

Sprzedam koła zimowe do E84 WZ-318 7,5X17 ET-34 5X120, Opony Pirelli Sottozero 2 225/50/17
Opublikowano

Witam,

Zamówiłem F31 z tym silnikiem, myślę że auto powinno być w moich rękach w połowie maja. Oczywiście nie miałem możliwości przetestowania auta w takiej konfiguracji. Przed zakupem testowałem 428i, 318d i 525d (218 km). Powiem, że w F10 nie czułem braku mocy, więc w lżejszym nadwoziu może być tylko lepiej. Poprzednio jeździłem E61 530d, porównując osiągi na papierze powinno być dużo lepiej. Nie rozumiem tylko dlaczego ten silnik w F3x nie ma takich samych parametrów jak w X5 - trochę szkoda.

Opublikowano
Witam,

Zamówiłem F31 z tym silnikiem, myślę że auto powinno być w moich rękach w połowie maja. Oczywiście nie miałem możliwości przetestowania auta w takiej konfiguracji. Przed zakupem testowałem 428i, 318d i 525d (218 km). Powiem, że w F10 nie czułem braku mocy, więc w lżejszym nadwoziu może być tylko lepiej. Poprzednio jeździłem E61 530d, porównując osiągi na papierze powinno być dużo lepiej. Nie rozumiem tylko dlaczego ten silnik w F3x nie ma takich samych parametrów jak w X5 - trochę szkoda.

Dlaczego wybrales F31? ja mam teraz dylemat pomiedzy tymi modelami i chyba bede bardziej wybieral miedzy 4gc a 5...

Opublikowano
F31 wybrałem ze względów praktycznych, wewnątrz jest niewiele mniejsze od f10, łatwiejszy dostęp i praktyczniejszy bagażnik. Poza tym f10 jak dla mnie za bardzo izoluje od zewnętrznego świata i jest dużo cięższy co się czuje w zakrętach. Raczej będę jeździł mało autostradami dlatego wybór padł na f31. 5 jest świetna na długie trasy autostradą, ale już na drogach krajowych i lokalnych wolę coś lżejszego i dającego więcej frajdy z pokonywania zakrętów. Bardzo podoba mi się 4GC ale jest nieco mniej praktyczne i jeszcze się nie doczekała liftingu.
Opublikowano
Miałem podobne wnioski :cool2:
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano

Niestety 325d/425d nie ma jazd testowych.

Dzisiaj odbyłem jazdę testową 420d z nowym 190KM dieslem. I szału nie ma. Silnik dalej terkocze i osiągi takie sobie.No i dodatkowo konfigurowanie prawie większości aut demo xdrivem to jakaś kara. Po kiego grzyba wstawiać xdrive do 420d.

Wnioski, to już wole swoje 330d. Fakt skrzynia 8 biegowa super.

A 430d /330d to samochód Yeti. Jest w cennikach, ale nikt go nie widział.

Opublikowano

Niestety, 4-cylindrowy diesel nie może się równać kulturą pracy z rzędową 6-ką, jednak na pocieszenie powiem, że terkotanie jest dokuczliwe tylko na biegu jałowym. No a akcyza niestety sprawia, że za dodatkowe 34 km trzeba zapłacić blisko 50 kPLN.

Jak do tej pory nie zauważyłem żeby któryś forumowicz jeździł F3x z silnikiem 25d, może będę pierwszy?