Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Miesiąc temu wymieniłem termostat bo był cały czas otwarty. Po 2-3tyg wskazówka od temp. zaczęła iść w strone czerwonego pola (klimatronik na 32 stopnie i udało się zbić). Od tamtego czasu cały czas mam z tym problem na początku myślałem że to wina złego odpowietrzenia, ale próbowałem go odpowietrzać na różne sposoby i poprawy brak. Wskazówka po przejechaniu 10-15km zaczyna się wychylać w prawą strone. Wczoraj po przegrzaniu i zbiciu temp przez ogrzewanie otwieram maske i chłodnica jest zimna, górny wąż gorący a dolny zimny. Mógł się tak szybko popsuć ten termostat czy to może być przez zapowietrzenie, czy w czymś innym szukać przyczyny? Termostat wsadziłem nowy Behr i raczej oryginalny bo kupiony w sklepie ale czort wie.

Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Przez dwa tyg działał bo i latałem po 200km/h i nie było żadnych problemów z temperaturą i w korkach też, a teraz właśnie jakby wogóle się nie otwierał i zastanawiam czy to możliwe że już po 2 tyg sie posypał. Czy w czymś innym leży problem, bo im wiecej czytam tym mniej wiem, a na pusto nie chciałbym go wyciągać jakby to był problem typu zapowietrzenia (ale różne metody próbowałem i nie wydaje mi sie żeby był zapowietrzony). W sumie wyjęcie i sprawdzenie mnie nie ominie ale wolałem najpierw spytać żeby na pusto nie wyciągać.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
W M52 w niektórych wersjach nie ma wtyczki przy termostacie,jest w M54.Termostat może się się otwierać.Jakiej firmy kupiłeś termostat?
Opublikowano

Przelew jest. Wtyczka jest przy termostacie. Termostat tak jak wyżej Behr. Dzisiaj już wymieniłem go, jutro zaleje płynem, odpowietrze i bede szukal dalej najwyżej. Szukałem tutaj potwierdzenia swojej teorii że termostat mógł się zaciąć po tak krótkim czasie ale na to wygląda.