Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Popsułem poprzednie opony Dunlop (starły się).. no i kupiłem też Dunlopy

90% chyba te, nie pamiętam precyzyjnie: Dunlop SP Winter Sport 3D 235/65R17

i.. są złe - tz. nie najlepsze :(

jakie opony polecacie żeby się auto trzymało drogi jak szatan ?

Opublikowano
kolce na śnieg to i owszem na asfalt dramat pirelli sotozero w 210 alpin a4 continental 830 miałem wszystkie pirelki najlepsze
Opublikowano

aż taki szatan żeby kolce to nie ;)

zawias to można pogorszyć ;)

już teraz w koleinach na zakrętach nie do końca ok jeździ, tz nie nadaje się aż tak do napierniczania bo wylecieć można,

chyba żeby pokombinować i sprężyny jakieś miękkie dać od innej wersji silnikowej :)

kolce na śnieg to i owszem na asfalt dramat pirelli sotozero w 210 alpin a4 continental 830 miałem wszystkie pirelki najlepsze

OOO ! a jak continentale - do bmw dobre są, tz czy dobre produkują w tych rozmiarach ?

bo je zawsze lubiłem niesamowicie się to trzymało drogi w każdych warunkach, poza ostrym deszczem ;)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Musze przyznać, że lato dla mnie to tylko Dunlop teraz mam obute przod 245/40zr19 tyl 255/40zr19 Dunlop SP Sport MAXX GT i są rewelacyjne, ale zime Dunlop ma tragiczne. Zime mam Nokiany teraz 235/60 R16 i jest super :) a opony nie zezarly mi rocznego budzetu na paliwo :P bo jak dobrze pamietam to zapłaciłem 480zl za sztuke. Ale wczesniej mialem Conti 245/60 r16 zime i bylo lepiej przy naszych warunkach tzn raczej mokry asfalt, niz kopny snieg. Na warunki wlosko-alpejskie nokian zdecydowanie lepszy, bo lepiej sie wgryza w snieg lezacy na ziemi.

Ale tak szczerze szczerze to najlpesze opony jakie mialem zimowe na kopny snieg to byly Debica :D (nie na 7er bo wstyd :P) z chamska wyciosana kostka, rewelacja. Najlepsze lato Toyo R888, problem tylko byl jak skapło troszke deszczu :)

BMW to nie samochód. BMW to styl życia. :D

4.0 V8 LPG 4 gen

Opublikowano

Nadszedł czas na wymiane opon.

Sprawiłem sobie Bridgestone Potenza , przód 235/45/r17 , tył: 265/40/17

Jeżdzi się rewelacyjne, twarda guma jak kamień , jeżdzi się bardzo dobrze, nie szumią przy 150 km/h a przy wyższych prędkościach to nie wiem :mrgreen:

Napewno lepsze niż Dunlop :) POLECAM .

PS. Moge dodać , że sprawdziłem stare opony, Pirelli P7 i też serdecznie polecam , porównywalne do dunlop sp sport z 2006r, też jeżdzi się jak najbardziej fajne i moge polecić :cool2:

• 2 lata później...