Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam problem z wyświetlaczem jak na zdjęciu. BMW 120d E87.

http://images77.fotosik.pl/467/0e75394977c3fbdfmed.jpg

Czy ktoś miałby sugestie i pomysły co może być powodem i jak go usunąć?

Dziękuję

pozdrawiam

AN

Opublikowano

Hmmm, no ale tutaj nie tylko DVD się wyświetla, ale też sterowanie radiem, ustawienia auta (data, ciśnienie opon, itp)

Czy usterka czytnika DVD od razu uszkadza wyświetlacz?

Opublikowano

Rozumiem. Dzięki za te informacje.

Na czym dokładnie polega naprawa? Wymiana czytnika DVD czy jego naprawa?

To jest raczej proste czy trzeba znaleźć odpowiedniego speca? Jak dla mnie to rejon Chełm, Zamość , Lublin, biała Podlaska by wchodziły w grę. Jest ktoś w stanie kogoś w tych stronach polecić?

Opublikowano

Jest jakiś gość w Krakowie do zajmuje się naprawa takich navi.

Ja swoją tam wysyłałem w każdym razie.U mnie objaw był podobny.

Niestety tylko wymiana wchodziła w grę.Koszt ok 1000zl

Który rok masz samochodu?

Mini Cooper S R53 '06 @220 KM

BMW E87 118d '06 @ 163 KM

Opublikowano
Ogólnie polecam raz na jakiś czas wyczyścić wentylator z tyłu radia bo mój kolega elektromechanik powiedział że to jest główna przyczyna że ten układ się przegrzewa aż w końcu się wysypie. W 90 % samochodów które miały ten problem, wentylator był tak zawalony że się nie kręcił. Roboty przy tym trochę jest ale raz na rok, półtora warto.
Opublikowano
Jest jakiś gość w Krakowie do zajmuje się naprawa takich navi.

Ja swoją tam wysyłałem w każdym razie.U mnie objaw był podobny.

Niestety tylko wymiana wchodziła w grę.Koszt ok 1000zl

Który rok masz samochodu?

Rok 2007. A masz jakiś namiar?

Opublikowano
Ogólnie polecam raz na jakiś czas wyczyścić wentylator z tyłu radia bo mój kolega elektromechanik powiedział że to jest główna przyczyna że ten układ się przegrzewa aż w końcu się wysypie. W 90 % samochodów które miały ten problem, wentylator był tak zawalony że się nie kręcił. Roboty przy tym trochę jest ale raz na rok, półtora warto.

Możesz coś więcej napisać o tym, jak się do tego dostać? Mam taki problem, że po nagrzaniu samochodu na wyświetlaczu mi zanika część cyferek itd. To by pasowało. Radio Professional.

Opublikowano

Możesz coś więcej napisać o tym, jak się do tego dostać? Mam taki problem, że po nagrzaniu samochodu na wyświetlaczu mi zanika część cyferek itd. To by pasowało. Radio Professional.

jeżeli chodzi o radio Professional CD73 to nic z tym nie zrobisz, można wymienić wyświetlacz ale jest to nieopłacalne... temat opisałem, poszukaj...

Opublikowano
Dzięki, znalazłem. Z tego co widzę wchodzi w grę albo nowe radio, albo kupić zepsutą używkę i przełożyć wyświetlacz. Szkoda, myślałem, że da się tego uniknąć.
Opublikowano
Najlepiej zaopatrzyć się w plastikowe łopatki do zdejmowania paneli, ja swoje kupiłem na wolumenie w Wawie ale są raczej dostepne w sklepach z car audio. Sama procedura zdejmowania jest prosta ale oczywiście można połamać zatrzaski więc trzeba jak z kobietą delikatnie i z wyczuciem ale stanowczo :D . Plastikowe panele co są dookoła radia i klimy wyciągam za pomocą tych łopatek a same radio jest na wkrętach na gwiazdkowy śrubokręt i potem już idzie lekko.