Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Otrzymałem pismo z BMW z zaproszeniem do serwisu w celu cyt."sprawdzenia poziomu podcisnienia serwomechanizmu hamulca ponieważ może funkcjonować w sposób niewystarczający w trakcie pełnego okresu eksploatacji pojazdu. Spowolnienie pojazdu będzie mozliwe tylko poprzez zwiększenie siły nacisku na pedał hamulca.

Chcemy upewnić się, że samochód jest w idealnym stanie technicznym, konieczny jest dodatkowy montaż systemu monitorowania pociśnienia w układzie hamulcowym oraz kontrola poprawności działania układu wspomagania."

Więc szykujmy sie do odwiedzin ASO :)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Jestem już po.

Podczas przekazywania samochodu dostałem info, że będzie wgrywany nowy soft. Jeżeli komputer go przyjmie bez błędów to OK i nic nie będzie robione. Jeśli nie przyjmie to wtedy będzie działanie, co konkretnie to odpowiedzi już nie dostałem. Po 2 godz. samochód z powrotem, komp. nowy soft przyjął i tyle mojej wiedzy.

• 4 tygodnie później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Mnie powiedziano, ze będzie domontowany czujnik w przewodzie podciśnieniowym. Wg mnie żeby zadziałał potrzebne jest uaktualnienie softu. Zatem pytanie, czy u Ciebie domontowano czujnik w tym przewodzie. Jeśli tak to gdzie go podłączono. W moim przypadku informacja dotyczy 118i z silnikiem N43.
Opublikowano
Witam czytałem wczesniej ze juz po akcji ?? jezeli jest aktualne to jutro dzwonie lub piszę powiedzcie co trzeba zrobić ,Czekam na info
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
Witam również zostałem zaproszony do serwisu umówiłem wizytę na 21 czerwca i co najlepsze poinformowali mnie ze muszę zostawić samochód na 3 dni w serwisie bo akcja serwisowa jest rozwojowa i wymaga pracy w wielu działał bmw
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
Witam jestem po wizycie i diagnostyce w serwisie i wykryto w mojej misce olejowej opinki metalu po dłuższej diagnostyce stwierdzili ze na 3 cylindrze zatarla się panefka żaden remont nie wchodzi w grę tylko i wyłącznie wymiana silnika i jedyneczka do odbioru za 7dni... nowe serduszko ;)
Opublikowano
Z tegoco kolega pisze to wyglada na nowy silnik bo nie wieze ze by sie bawili w remont, dzwina sytuacja ze znalezli ci opilki i wymieniaja silnik na nowy w 8 letnim samochodzie. A to pismo z wezwaniem do aso czego dotyczylo z jakiego powodu wezwali pojazd na diagnostyke? Chyba ze masz niezle ftyki w aso. Auto chodzilo wczesniej rowno, dobrze przyspieszalo? Oleju nie bralo? Czy dopiero co kupiles samochod? Jestes 1 wlascicielem?
Opublikowano

Witam... jestem 1 właścicielem w kraju autko sprowadziłem rok temu z pełną dokumentacją z przebiegiem 50tys kupiona od 1 właściciela ;) ;) akcja serwisowa polegała na sprawdzeniu serwomechanxmu układu hamulcowego oraz rozrządu.. tak jedyneczka traciła na mocy i brała olej.

Pozdrawiam

• 7 miesięcy temu...