Skocz do zawartości

e46 WBAEV320X0AC90652 Pomiechówek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

http://allegro.pl/bmw-325ci-i6083538146.html#

A więc dalszy ciąg poszukiwań mojego wymarzonego niebieskiego BMWu z jasną skórą w środku i silnikiem minimum 192 konnym :)

Ogólnie oferta wygląda na "super okazję" (wewnętrzny i zewnętrzny M pakiet z niebita budą za 17 tysięcy) a wiadomo jak kończą się takie okazje.

Więc podchodzę na chłodno do oferty i dzwonię. Jedyny plus jaki wyciągam z tej rozmowy to fakt, że sprzedający nie jest handlarzem (przynajmniej tak twierdzi i mówi, że nie będzie żadnych faktur).

Ogólnie czytając to ogłoszenie śmierdzi mi tu na odległość bajką. Koleś pisze, że kupił auto miesiąc temu i wymienił uszczelkę miski olejowej + uszczelkę pod pokrywą zaworów 2 tygodnie temu i dwie nowe opony na przód na przód po czym postanowił sprzedać auto :D :shock: Dwie tylne opony do wymiany więc pewnie auto przez ten miesiąc dostało za swoje.

Na stronie https://historiapojazdu.gov.pl/ brak możliwosci weryfikacji samochodu - dziwna sprawa :) strona działa bez zarzutów (VIN na pewno dobry).

Koleś pisze w ogłoszeniu: " żaden element nie był malowany, zapraszam fanów mierników lakieru :)" ale po dłuższej rozmowie (i po poinformowaniu go, że jak zajadę a jak się okaże, że kłamie to będzie kwas i będzie musiał mi zwrócic całe poniesione przeze mnie koszty przypomniało mu się, że jednak jedne tylne drzwi mają 220 mikronów (pamięć bywa ulotna).

Pytałem go o te małe ogniska rdzy to powiedział, że są na TYLNYCH nadkolach. Poprosiłem go o zdjęcia:

https://zapodaj.net/2726752b8074f.jpg.html

a tu taki psikus:

https://zapodaj.net/0262238b0c23b.jpg.html

Drugie zdjęcie nie wygląda mi na tylny błotnik. Drzwi malowane, błotniki (przedni i tylny) pewnie wszystko po jednej stronie wiec pewnie auto było uderzone w bok.

Jak w ogóle oceniacie to drugie zdjęcie. Nie wygląda na robione? Czy często w BMW (czy w ogóle się zdarza), że nie robione auto dostaje takich parchów? Mi tu wygląda na jakieś nieudolnie ręcznie robione zaprawki :)

A miało być tak pięknie :)

A Wy co o tym myślicie?

Ostatnio trochę zgłębiam swoją wiedzę na temat zakupu aut używanych i natchnąłem się na artykuł

http://magazynauto.interia.pl/porady/news-tak-oszukuja-handlarze,nId,1718173

z którego wynika, że taki gość jak ja mając nawet w ręce miernik grubości lakieru może dać się oszukać

Opublikowano
  • Moderatorzy

A mówił ci że to angol po przeróbce ? :)

VIN long WBAEV320X0AC90652

Type code EV32

Type 325I (EUR)

Dev. series E46 (4FL)

Line 3

Body type LIM

Steering RL

Door count 4

Engine M54

Cubical capacity 2.50

Power 141

Transmision HECK

Gearbox MECH

Colour TOPASBLAU METALLIC (364)

Upholstery STANDARDLEDER/GRAU (N6TT)

Prod. date 2002-09-25

Order options

No. Description

210 DYNAMIC STABILITY CONTROL (DSC)

226 SPORTS SUSPENSION SETTINGS

249 MULTI-FUNCTION FOR STEERING WHEEL

302 ALARM SYSTEM

338 M SPORTS PACKAGE II

411 WINDOW LIFTS, ELECTRIC

428 WARNING TRIANGLE

431 INTERIOR RR VW MIRROR W AUT ANTI-D

441 SMOKERS PACKAGE

473 ARMREST, FRONT

481 SPORT SEATS F DRIVER/FRONT PASSENGER

508 PARK DISTANCE CONTROL (PDC)

534 AUTOMATIC AIR CONDITIONING

661 RADIO BMW BUSINESS

692 CD CHANGER I-BUS PREPARATION

710 M LEATHER STEERING WHEEL

716 M AERODYNAMICS PACKAGE II

760 INDIVIDUAL HIGH-GLOSS SATIN CHROME

772 INTERIOR TRIM ALU BLACK CUBE

775 INDIVIDUAL ROOF-LINING ANTHRACITE

785 WHITE DIRECTION INDICATOR LIGHTS

789 M LT/ALY WHEELS WITH MIXED TYRES

812 ENGLAND VERSION

850 ADD FUEL TANK FILLING FOR EXPORT

863 EUROPE/DEALER DIRECTORY

877 DELETION CROSS-OVER OPERATION

880 ENGLISH / ON-BOARD DOCUMENTATION

Series options

No. Description

520 FOGLIGHTS

550 ON-BOARD COMPUTER

832 BATTERY IN LUGGAGE COMPARTMENT

853 LANGUAGE VERSION ENGLISH

Opublikowano
  • Autor
Teraz widzę :)

Edytowane przez yonekyo

Opublikowano
  • Autor

Dzięki wielkie a często się zdarza, że w nienaprawianych autach wychodzą takie parchy?

Już kwiecień a ja jeszcze nie kupiłem mojej wymarzonej tylnonapędówki :mad2: :duh:

Opublikowano
Szukaj dalej :) cierpliwosc poplaca
Bardzo Miły Właściciel
Opublikowano
Akurat te pęcherzyki potrafią wyskakiwać
Opublikowano
Koleś pisze, że kupił auto miesiąc temu i wymienił uszczelkę miski olejowej + uszczelkę pod pokrywą zaworów 2 tygodnie temu i dwie nowe opony na przód na przód po czym postanowił sprzedać auto :D :shock:

Kupił, bo pewnie myślał że trochę przytnie, poprzednia cena była śmieszna jak za takie auto :p ( link do ogłoszenia poprzedniego właściciela http://allegro.pl/bmw-e46-325i-oryg-m-pakiet-18-prywatne-i6030429746.html#thumb/3 ) ...niestety chyba nie sprawdził że to Angol :p

Opublikowano
Mi mówił, że kupił od kolegi który przełożył go u jakiegoś speca z forum. Oryginalne wiązki itd. Teraz jednak idzie na międzynarodówkę i auto mu już nie będzie potrzebne :D
Opublikowano

Powiedział bo szydło wyszło z worka, dlaczego wcześniej nic nie wspomniał. Napisałby, że auto po przekładce, zrobione zgodnie ze sztuką i na oryginalnych częściach :D i pewnie amator by się znalazł.

A tak to wyszedł na krętacza i ciężko byłoby mu zaufać.

Opublikowano
Mi jakies dwa tygodnie temu powjedzial, ze nic nie wie o tym ze to anglik, a sprzedaje, bo kupil dla dziewczyny i okazalo sie za mocne. Jak widac wszelkie naprawy, opony byly wymienione przez wczesniejszego wlasciciela, a chwali sie jak by to byla jego zasluga.
Opublikowano
U mnie też pojawił się taki parch w okolicy łączenia błotnika ze zderzakiem (lewy tylny błotnik) i tak samo na rancie przedniego błotnika. Auto jest bezwypadkowe wiec się zdarza.
Opublikowano

Następny który kupił auto dla dziewczyny lub żony i okazało się za mocne, albo za duże. :lol:

Żałosne tłumaczenie, lepiej już nie podawać przyczyn sprzedaży, a nie powielać setki tego typu powodów.

Opublikowano
Przekladka na bmw to nic zlego , problem jest ze nigdy nie wiemy jak i kto ta przekladke robil. Wiec jezeli przekladka na fajnym aucie to tylko robic ja samemu albo miec stala kontrole nad przebiegiem przekladki i wtedy wiemy czym sie jezdzi. Choc prawda jest taka ze 50% e46 w polsce jest po sporych kolizjach i przy naprawach auto przechodzilo przez wiecej ludzi od druciarstwa niz przy przecietnej przekladce ;) Prawda jest taka ze kupic wersje europejska bezwypadkowa jak ta wersja angielska w ogloszeniu to wyczyn wiec moze nie skreslajny odrazu auta tlyko niech ktos to sprawdzi na zywo.
Opublikowano
Nie ma co sie oszukiwac ale za 17tys to raczej takiego auta w dobrym stanie uczciwego i z tego rocznika nie da sie kupic