Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie, znalazłem sobie autko: http://otomoto.pl/oferta/bmw-seria-5-sprzedam-bmw-e39-530d-touring-ID6yj3AX.html, czyli inne niż te poprzednie, stan tego auta powoduje, że chyba nie będę szukał niczego innego, ale chciałbym jeszcze poprosić was o opinię. W końcu to 17 letnie auto :( Na co zwracać szczególną uwagę? Czy faktycznie lepiej wybrać zadbane e39 sprzed lifta niż zdecydowanie mniej zadbane (http://allegro.pl/530i-pelne-wyposazenie-lpg-231-km-okazja-pilnie-i6047240260.html) po lifcie z koniecznością włożenia trochę pieniążków? Z góry bardzo dziękuję za wszelkie opinie i rady.

Tutaj filmik z tego samochodu:

Kod Nazwa (interfejs) Nazwa (ETK)

S386A DACHRELING Reling dachowy

S401A SCHIEBE-HEBEDACH, ELEKTRISCH Dach przesuwno-uchylny elektryczny

S413A GEPAECKRAUMTRENNETZ Siatka oddzielająca bagażnika

S428A WARNDREIECK Trójkąt ostrzegawczy i apteczka

S430A INNEN-/AUSSENSPIEGEL AUT.ABBLENDEND Lust. wew./zew. z automatyką przyciemn.

S438A EDELHOLZAUSFUEHRUNG Wersja z drewna szlachetnego

S441A RAUCHERPAKET Pakiet dla palących

S494A SITZHEIZUNG FUER FAHRER/BEIFAHRER Podgrzwanie fotela kierowcy/pasażera

S500A SCHEINW.WASCHANL./INTENSIVREINIGUNG Inst.czyszcz.refl./Czyszcz. intensywne

S508A PARK DISTANCE CONTROL (PDC) Park Distance Control (PDC)

S522A XENON-LICHT Światło ksenonowe

S534A KLIMAAUTOMATIK Klimatyzacja automatyczna

S540A GESCHWINDIGKEITSREGELUNG Tempomat

S609A NAVIGATIONSSYSTEM PROFESSIONAL System nawigacji Professional

S629A AUTOTELEFON MIT KARTENLESER VORN Tel. sam. sieci D z czytn. kart z przod.

S670A RADIO BMW PROFESSIONAL Radio BMW Professional RDS

S672A CD WECHSLER 6-FACH Zmieniarka CD na 6 płyt CD

L801A DEUTSCHLAND-AUSFUEHRUNG Wersja krajowa Niemcy/Austria

S863A SERVICE KONTAKT-FLYER EUROPA Spis dealerów, Europa

S879A DEUTSCH / BORDLITERATUR Literatura pokładowa, niemiecki

S915A AUSSENHAUTSCHUTZ ENTFALL Brak konserwacji pokrycia zewn.

S970A BUSINESSPAKET Pakiet Business

S202A STEPTRONIC Steptronic

S283A LM RAEDER/BMW STYLING II Obr. BMW, st. le. BMW Styling II

S520A NEBELSCHEINWERFER Lampa przeciwmgłowa

S548A KILOMETERTACHO Licznik kilometrów

S431A INNENSPIEGEL,AUTOMATISCH ABBLENDEND Lusterko wewn. ściemniane automatycznie

S473A ARMAUFLAGE VORN Podłokietnik przedni

S555A BORDCOMPUTER Komputer pokładowy V z pilotem

S602A BORDMONITOR MIT TV Monitor pokładowy z TV

S694A CD-WECHSLER VORBEREITUNG Instalacja zmieniarki BMW na 6 CD

Opublikowano
Dziękuję za opinię. Auto już widziałem. Jest naprawdę zadbane. Widziałem już kilka nowszych BMW i żadne nie było w takim stanie. Ale wiadomo to jest przed, lift 17 lat, trochę skromniejsze wyposażenie no i jak za tak state auto to kupa kasy. Chcialbym poznać wasze opinie zanim się zdecyduję.
Opublikowano
Auto nie wydaje się złe, wyróżnia się na tle innych przede wszystkim felgami, ale ja nigdy w życiu nie dałbym za przedlifta 17 tysięcy, nie potrafię przeboleć braku ringów, ksenonów w soczewce i ledów w tyle. Za 17 tysięcy idzie wydłubać jakiegoś skromnego polifta, a w auto jak w auto po kupnie zawsze będzie trzeba coś zrobić, czy to po tygodniu czy po miesiącu. :)
Opublikowano
W przypadku BMW e39 uwierz, że nie liczy się rocznik ani trochę, przed liftem czy po, tylko stan techniczny. Choćby dlatego, że przywrócenie tego modelu do bardzo dobrego stanu po wieloletnich zaniedbaniach kosztuje masę pieniędzy. Poczytaj trochę forum, szczególnie dział Mechanika, elektryka, eksploatacja, itp. to dojdziesz do takich samych wniosków.
Opublikowano
Auto nie wydaje się złe, wyróżnia się na tle innych przede wszystkim felgami, ale ja nigdy w życiu nie dałbym za przedlifta 17 tysięcy, nie potrafię przeboleć braku ringów, ksenonów w soczewce i ledów w tyle. Za 17 tysięcy idzie wydłubać jakiegoś skromnego polifta, a w auto jak w auto po kupnie zawsze będzie trzeba coś zrobić, czy to po tygodniu czy po miesiącu. :)

Pytanie czy skończy się na 1 tys. po tym tygodniu czy miesiącu, czy nawet na 5 tys. się nie skończy :mrgreen:

Opublikowano
Dziękuję za opinie. A gdzie tam było 17? 18k jest :D Wiesz tak czytałem jakie są różnice między przed lift a lift i właściwie nie ma żadnych, ale przyznaje, że polift wygląda ładniej, ale nie aż tak, aby szukać kolejny rok zadbanego samochodu;) A jaka wg. Ciebie jest dobra cena za zadbanego przed lifta?
Opublikowano
Wszystko zależy od silnika i stanu technicznego. Zresztą przeglądając portale z ogłoszeniami i później auta już na żywo, sam widzisz w jakim stanie są te za 6-8 tys. a w jakim te w przedziale 12-15 tys. a nawet droższe jak podany przez Ciebie w tym wątku. Może cena 18 tys. za przed lifta to faktycznie trochę za dużo, tym bardziej, że automatyczna skrzynia może generować w tym przebiegu i wieku dużo większe koszty, niż manual. Ale to najlepiej zapytaj speców od diesli, bo ja sam nigdy diesla nie miałem i miał nie będę :mrgreen:
Opublikowano

Pytanie czy skończy się na 1 tys. po tym tygodniu czy miesiącu, czy nawet na 5 tys. się nie skończy :mrgreen:

Ja akurat kupiłem polifta i w ciągu pół roku po kupnie wrzuciłem 6 tysięcy :( Tzn. wymieniałem też części których wtedy (wcale) nie musiałem wymieniać czyli np. hamulce, amortyzatory - można by na nich jeszcze długo pojeździć, ale mam fobię na punkcie samochodu i muszę mieć go pedantycznie zadbanego i czystego :duh:

Także bez moich fobii włożyłem w auto może z 2 tysiące w ciągu pół roku, grunt to kupić zadbany model czy przed czy po lift. Latka niestety lecą :)