Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam taki problem ,że zresetowałem sam inspekcję okładzin i komputer zamiast przełożyć mi je na następne ileś tysięcy kilometrów to zrobiły mi się same kreski na wyświetlaczu a problem nie zniknął. Teraz nie wiem w jaki sposób sam mogę to naprawić.
Opublikowano
Tyle, ze błąd sam się nie pojawił bawiłem się w inspekcji i zobaczyłem, że za 2000km jest wymiana właśnie tych okładzin i sam chciałem od razu to wydłużyć. W takim razie to tez byłby czujnik?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nie wydłużysz tego, inspekcje powinno się kasować po wymianie czujnika.
3A0jS9b.png
Opublikowano

Wymien czujnik na nowy może być najtańszy i skasuj inspekcje powinno pomóc. A jak masz zużyte klocki to też wymień bo czujnik będziesz 2 razy wymienał.

Ps Ja wymieniłem czujnik i ułamał mi się kawałek i wywalał błąd nie wiedziałem o co chodzi, dopiero wymiana na kolejny nowy czujnik pomogło.

Opublikowano
jezeli czuniki ci sie nie starly to mozesz ich odlonczyc przod i tyl komp przeczyta wymiane tych czujnikow kasujesz inspekcje i ma byc wpozadku robilem tak u siebie bez wymiany na nowe tylni czujnik rozlanczasz pod nadkolem roboty 15 min pozdrawiam
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Niezużyte czujniki zamykają obwód, więc ich odłączenie spowoduje komunikat...
Opublikowano
U mnie mechanik przez przypadek zresetował serwisówkę od hamulcy właśnie i miałem za 0km podnośnik na czerwono. Spróbował odłączyć czujnik, żeby komputer wykrył, że nie ma czujnika żadnego i potem podłączyć, niestety błąd był nadal. Następnie znalazł czujnik od innej BeeMki i go podpiął, wtedy udało się poprzez komputer zresetować kilometry i wskoczyły na 30tys. jednak czujnik nie mógł zostać bo był to przedni czujnik i był troszkę za krótki, jak podpiął z powrotem mój czujnik to wrócił podnośnik czerwony, ale kilometry zostały 30tys. Już chciał kupować nowy czujnik, ale sprawdził napięcie na jednym i drugim, na moim czujniku coś nie grało, okazało się, że kabelek jeden jest naderwany, zalutował mi wszystko i błąd się usunął, mimo, że mam dalej ten sam czujnik co miałem ;)

Moje BMW E90 :) http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=158&t=293073

Sprzedam: -Komplet opon zimowych 205/55/16 - 150zł - do negocjacji!

-2 Opony letnie Dunlop Sport Maxx RT 245/40/17 - 400zł - do negocjacji!