Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam mam problem auto to bmw e60 2009 3.0d jest zgiety korbowod na 6 cylindrze widac po kreceniu wałem ze 6 tłok jest niżej jakies sugestie ? auto odpalało i jedziło falowały obroty i dymiło na niebiesko wtrysk lał wyrównac prace ..... brak przyczyny zgieca korby uszczelka niby ok glowica tez auto kupione z holandi
Opublikowano
może zaciągnął wody z jakieś kałuży, woda się nie spręża i efekt murowany, tylko tu mamy 6 cylindrów a tylko jeden korbowód krzywy
Opublikowano
Może sie przytarł na tym cylindrze, opór się zrobił i korbe wygieło. Dymi na niebiesko, pewnie olej bierze, pierscienie nie uszczelniają być może, zalej naftą ten cylinder, jak szybko zejdzie to remont
Opublikowano
e60 2009 3.0d jest zgiety korbowod na 6 cylindrze widac po kreceniu wałem ze 6 tłok jest niżej jakies sugestie ?
Sugestia? Kup drugi silnik, a przynajmniej słupek. Będzie taniej, niż remontować.

Może ci pomogą? http://www.wymiensilnik.pl/

Opublikowano

Miesiac temu wymienilem silnik u siebie. Zatarl sie, niewiadomo dlaczego...

Wymiensilnik.pl - nie polecam, beznadziejna obsluga, sami nie wiedzą co mają na stanie..

Jest na allegro sporo sionikow, do polifta 235km spokojnie cos sie znajdzie..

Opublikowano
Wymiensilnik.pl - nie polecam, beznadziejna obsluga, sami nie wiedzą co mają na stanie..
nie wiem. Nigdy nie miałem z nimi kontaktu (na szczęście) To pierwsze, co google pokazało :)