Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Przedstawiam kilka zdjęć nowego silnika do mojej E36. Silnik ten zbudowałem wraz z bratem praktycznie od podstaw. Pozdrawiam

pokdfccjj

Opublikowano

gaz podstawa :)

skoro jeżdzimy e36 to znaczy że nie zarabiamy kokosów wiec gazik jak najbardziej. Ba mnie w ogóle gaz nie razi nawet w dużych i nowych autach jak x5 czy coś. Oszczędzanie nie jest powodem do szyderstw :)

Jakies 15/20tys i gaz się zwraca, dobrze założony nie ma wpływu na silnik przez spokojnie 200tys, a nawet dłużej. Wybór jest prosty albo jeździmy słabym autem które nam pali 8-10l benzyny albo jeździmy mocniejszym autem które pali 13-16l LPG. Ekonomia jest prosta :) moje pali max 13l lpg, tankuje po 1.50zł, cały bak 45l to 70zł, zrobie na tym 350km (400 w trasie), rachunek jest szybki :mrgreen:

szkoda że nie pokusiłeś się kolego o renowacje czegoś wiekszego, wygodniej by ci się jeździło, koszty niewiele wieksze.

szukam