Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam prośbę, jutro jadę do serwisu sprawdzić przyczynę stuków z przodu auta ale wiem że problem jest w przekładni kierowniczej (niewielki luz i stuki - niestety coraz bardziej dokuczliwe)- sprawdzałem na stacji diagnostycznej u znajomego. Moje auto to 420i Gran cOUPE - 12.2014R Przebieg 9.700km samochód na gwarancji (chociaż sprowadzony z Belgii) - czy wymiane przekładni serwis w samochodzie kogoś z Was zrobił na gwarancji ? który serwis? Boję się , że będą krecić , naczytałem się na forum , że nie chcą wymieniać na gwarancji przekładni ( z różnych powodów)

Będę wdzięczny z polecenie serwisu

Pozdrawiam

Karol

Opublikowano
Mi w f10 (przy przebiegu ~25kkm) wymienili w Bawaria Motors w Warszawie, ale po dość długiej walce. Faktycznie niechętnie to robią.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jak w Bawarii nie będą chcieli (chociaż łaski nie robią) to jedź do Fusa :-)

Pozdrawiam,

Trzastek

BMW Klub Polska

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

mi w bawarii motors na czerniakowskiej wymienili w zeszłym tygodniu dokładnie to, bez żadnego problemu.

zajęło co prawda 4h ale cóż :)

Pozdrawiam,

M.

Opublikowano
Co to znaczy, że nie chcą wymienić? Po 10k km nic nie ma prawa się psuć, nie mogą mówić o żadnym zużyciu materiału. Ehh, a podobno jest konkurencja i rynek klienta.
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Przekładnia wymieniona w ramach gwarancji. Pełny profesjonalizm i obsługa na Bardzo wysokim poziomie w Inchcape Motor we Wrocławiu. Polecam
Opublikowano
Co Inchcape to Inchcape. Wrocławski jest OK nie wiem jak W-wa. Juz 4 auta u nich kupiłem i serwisowałem (serwisuję)
  • 4 miesiące temu...
Opublikowano

a możesz opisać bardziej problem jaki miałeś zanim go naprawiłeś?

Bo mnie ostatnio zaciekawiło że jak np. jadę autem tak około 10/15km/h i zacznę szybko ruszać kierownicą w prawo i lewo to słyszę lekkie stuki, to samo jest jak auto stoi.

W tych autach to norma czy jak ?

• 3 lata później...
Opublikowano
Czy ktoś kto miał wymienioną przekładnie mógł by opisać co się działo, że została wymieniona? U siebie zauważyłem takie stukanie. Dodatkowo mam problem ze ściąganiem auta I nie wiem czy przekładnia może mieć na to wpływ a auto już dawno jest po gwarancji.