Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
to ja juz nic nie rozumiem,rozebralem nadkole prawe od pasazera zeby dostac sie do zbiorniczka i tam sa trzy elemnenty widoczne na zdjeciu,i jeszcze mam 2 zbiorniczek ktory jest od razu pod maska po prawej stronie i tam tez przeciez jest pompka w takim razie sa 3?
Opublikowano
Pod maską masz zbiorniczek od spryskiwacza intensywnego działa on pp wciśnięciu guzika na manetce z literka S. Wtedy idzie płyn z tego małego zbiorniczka pod maską plus z nadkola. Masz 3 elementy w nadkolu i tak ma być jeden ten duży jest os spryskiwacza od lamp później masz mały silniczek od szyb podstawowy silniczek( czyli manetka do siebie) i ostatni element to czujnik poziomu płynu, który odpowiada za wskazania na desce, że nie masz już płynu. Chyba, że masz touringa to wtedy będziesz miał 4 elementy czyli pompke na tylna szybę. Jak nue działa nic czyli ani na szyby ani na lampy sprawdź bezpiecznik a jeśli bezpiecznik jest ok najprostszym sposobem jest podłączenie prostownika pod silniczek ja tak sprawdzałem i wtedy wyszło, który jest do roboty. Kupiłem nowe dałem koło 100 za sztukę febi i działa i mam pewność, że na trasie nie będzie żadnego problemu :cool2:
Opublikowano
sprawdzilem te pompki z trzech nie dziala jedna ta w nadkolu mniejsza.I okazalo sie ze kurde wezyki pod maska rozlatuja sie w rekach i musze kupic nowe nie wie ktos jakie koszta bede i jak za to sie zabrac.
Opublikowano
Ja miałem to samo ale miałem farta i wziąłem od kumpla z rozbitego. Nie jest dość trudno ale potrzebujesz troszkę cierpliwości...wszystko wychodzi gładko najlepiej jak weźmiesz i skleisz taśma nowy przewód do starego i powoli zaczniesz przyciągać a pod maską już w ogóle nie ma problemu bo masz ładny dostęp. Przewodów raczej musisz szukać w używce bo nowe wątpię żeby były...
Opublikowano
ogarnolem temat kupilem motozbycie 3metry swiezego porzadnego gumowego przewodu i wymienilem wszystkie pod maska przewody plus pompke od szyby nie wiem jak wszystko dziala bo rozladowalem akumulator :evil: naladuje o zobaczymy jak wszystko dziala.