Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam problem w swoim aucie z alarmem.

E46 320d 2000r. 136KM

Nie wiem czy alarm jest fabryczny, ale wygląda na to, że tak jest.

Problem polega na tym, że któregoś dnia przeglądając bezpieczniki z listą opcji dodałem kilka, ponieważ wydawało mi się, że mam te opcje a nie ma bezpiecznika do tego.

Po tym zabiegu jak zamykam auto to alarm piknie i jest ok. Następnie otworzę auto i przejadę 100m, wysiądę i zamknę ponownie auto to alarm pika jakby się uzbroił ale co 5s bez przerwy, aż musiałem odpiąć sygnał dźwiękowy.

Może mi ktoś pomóc z tym? Może lista bezpieczników jakie i gdzie mają być bo już się pogubiłem co dołożyłem a co było.

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Witam, nie chce zakładać nowego tematu więc dopisuje tutaj.tak w skrócie:

Auto to E46 2000r sedan 330d

Mam problem z uzbrajaniem/zamykaniem z pilota ale tylko po opadach deszczu

więc tak:

- jak jest ciepło działa wszystko idealnie, pilot działa z 30m za każdym razem nawet po kilkodniowej przerwie (więc słabą baterie wykluczam)

- jak popada deszcz nie da się z pilota ani uzbroić alarmu ani zamknąć auta , nie da otworzyć i zamknąć szyb z pilota

- po zamknięciu przez klucz w drzwiach guzik na pilocie zamykani zapala światło wew kabiny.

- czujniki drzwi na desce rozdzielczej sygnalizują prawidłowo otwarcie.

- zamykanie i otwieranie z wew. guzika na konsoli przy lewarku działa za każdym razem( czyli przekaźniki w module komfortu są ok?)

na moją logikę to coś zalewa i robi zwarcie.

kiedy wszystko działa to zauważyłem, że tylko drzwi kierowcy muszą być zamknięte aby uzbroić alarm, reszta drzwi może być otwarta lecz ryglują sie z centralnego, dopiero po domknięciu alarm się uzbraja sam więc to może zwarcie powstaje właśnie w drzwiach kierowcy?

rozbierałem drzwi kierowcy ale wszystkie wiązki wydają się być ok, nie wyczuwam na nich wody.

gdzie jeszcze szukać przyczyny? proszę o podpowiedź.